Előételek
- Füge gorgonzolával, balzsamecettel
- Gőzölt spárga tárkonyos-ecetes szamóca csatnival (chutney)
- Pirított édeskömény hagymával, császárhússal, szalámival
- Rókagomba paradicsommal
- Rukola színesborsos kecskesajttal, málnával
- Spenótos lasagne
- Spenótos ráksaláta kivivel, sonkával
- Vargánya, paradicsom, pirítós
- Töltött paprika
Levesek
- Brokkoli krémleves
- Édesköményleves gyöngybabbal, kiflikrumplival
- Erdei gombás marharaguleves
- Fokhagyma krémleves
- Francia hagymaleves
- Fúziós csirkeleves vargányával
- Gesztenyekrémleves (Piró vendégposztja)
- Gyömbéres halleves
- Halászlé
- Kacsaaprólék leves
- Kacsagombóc leves
- Karfiol krémleves
- Karfiolleves
- Kora nyári zöldségleves
- Libaleves kelkáposztával
- Malacleves
- Májgombócleves - VKF 14
- Marhahúsleves (A marhahúsleves és következménye, a táfelspicc, avagy fordítva - VKF 20)
- Medvehagyma krémleves (Medvehagymát medvehagymával)
- Meggyleves
- Mór csicseriborsó-leves spenóttal
- Ököruszály leves
- Pikáns halleves - VKF20
- Rókagombás brokkolis céklaleves
- Rozmaringos zöldborsos szilvaleves
- Savanyú krumplileves
- Savanyú tüdőleves csicsókával
- Savanyú zöldséges tarjaleves (Korhelyek kíméletére)
- Spárgakrémleves spárgafejjel töltött tésztával
- Sütőtök krémleves
- Szegfűgombás zöldségleves krumpligombóccal
- Tavaszi paradicsomos csirkeleves
- Tejfölös céklás fürjleves
- Tejfölös gyöngytyúkleves
- Tejszínes spárgás zöldségleves
- Toszkán fehérbabos paradicsomleves
- Tyúkhúsleves pisztáciás tésztabatyuval
- Vegyes savanyú zöldségleves
- Zeller krémleves
- Zöldborsóleves
- Zöldfűszeres paradicsomos húsleves
- Zöldségleves - ahogy a Dudinak ízlett (Piró vendégposztja)
- Zöldségleves juhtúrós gombóccal
- Zöldségleves juhtúrós gombóccal - 2.
- Zöldségleves petrezselyemzöldes nokedlivel
Halételek, tengeri herkentyűk
- Aranydurbincs
- Barramundi filé zellerpürével, rózsaborsos birsmártással
- Cápa spenóttal, basmati rizzsel
- Cápaharcsa zöldbabbal
- Csacsihal, a fejnélküli lovas, magyarul a hekk
- Csilis olajban pácolt ropogós pontyfilé cukkinifőzelékkel
- Csilis pontyfilé pirított édesköménnyel, vajrépával
- Csirkemell sült zöldségekkel, kovászos uborkával - fő az egészség
- Csuka kovászos uborkalé szósszal, medvehagymás nokedlivel
- Csuka szalonnával, hagymával, almaszósszal
- Csuka szójaszósszal, lilakáposztával
- Csukafilé citromfűmártással, spenótos újburgonyával
- Csuka turbolyával, citrommal, medvehagymás vöröslencsével
- Egyben sült kakukkfüves barramundi bulgursalátával
- Egyben sült pisztráng medvehagymás törtkrumplival (Pisztráng ötös - egyszémélyes előadásban)
- Fogasfilé spárgaágyon, vinegrettel
- Fokhagymás-csilis-petrezselymes feketekagyló
- Fokhagymás törpeharcsa köleskásával
- Gyömbéres csuka tejszínes póréhagyma-mártással
- Gyömbéres halleves
- Halászlé
- Halvagdalt párolt vadrizzsel - VKF 13
- Harcsafilé citrusmártással (A harcsa esete a citrusokkal)
- Harcsafilé spárgával, sabayonnal
- Harcsapörkölt és sztrapacska
- Homár spagettivel
- Kakukkfüves-citromos-csilis pisztráng póréhagymával
- Kakukkfüves süllőfilé fokhagymás spenóttal, joghurttal
- Kapros-fokhagymás-tejfölös kárász
- Kardhal fűszeres vajjal, balzsamecettel
- Kecsege citrommártásban - VKF 14
- Kecsegefilé pikáns piszkeszósszal
- Keszeg paprikás lisztben
- Lazacburger
- Lazac és brokkoli
- Lazacfilé wokos zöldségekkel
- Medvehagymás szalonnás márna
- Naracsos-csukás penne
- Őszibarackos pontyfilé
- Pikáns halleves - VKF20
- Pontyfilé grillezett patisszonnal, hollandi mártással
- Pontyfilé meggyszósszal, bazsalikomos krumplipürével
- Pontyfilé vajon karamellizált cukkinivel és sárgarépával
- Rácos törpeharcsa brassói jelleggel
- Rántott harcsa turbolyás-tormás krumplisalátával
- Rombuszhal citrusosan
- Ropogós csilis pisztráng gorgonzolás-kakukkfüves sütőtökpürével
- Ropogós fogasfilé paradicsomos zöldbabos újkrumplival
- Skorpióhal grillen
- Sóban sült csuka spenótos reteksalátával - VKF 13
- Sóban sült márna
- Spenótos ráksaláta kivivel, sonkával
- Süllő brokkolival, ceruzababbal és vargányamártással
- Sült kecsege zöldborsos szamócachutney-val, spárgával, vörösrizzsel
- Sült kecsege wokban pirított spárgával, hollandi mártással
- Sült menyhal
- Sült pisztráng spárgával, újkrumplival, lime mártással
- Szegfűgombás süllőfile
- Tengeri sügér grillen
- Tengeri sügér fóliában sütve
- Tigrisrákos Paella (Válságmenü, avagy hedonista túlkapások recesszió idején)
- Tigrisrákos Paella
- Tilápia citromos-zöldfűszeres vajjal, párolt spárgával és újkrumplival
- Tintahal csilis-citromos-szójás szószban, újhagymával, jégsalátával
- Tonhal körtével
- Tonhal meggyszósszal, bulgurral
- Tonhalszelet céklán, sült almával - VKF 12
- Töltött tök - avagy amiért nem töketlen a hal
- Vajbabos harcsa
- Vörös tonhal brokkolipürével, mezei csiperkével
- Vörös tonhal mandarinos zöldsalátával
- Wokos királyrák
- Zöldborsos tonhal spenóttal
- Zöldborsos vadlazac kardamomos körtével
Egytálételek
- Borjúpofa babbal, zöldségekkel
- Cassoulet
- Csicseriborsó, lencse, marha
- Csilis bab avagy Chili con carne
- Paprikás krumpli - másképp
- Paradicsomos fejtett bab füstölt marhanyelvvel
- Spárgás-zöldséges csirkemell, spagetti, wokban
- Sólet
- Szabolcsi töltött káposzta
- Szüreti gulyás
- Tojásos lecsó
- Töltött káposzta
- Töltött káposzta, op. 2
- Wokos cékla
- Zöldséges, tarjás, füstölt marhanyelves egytál
Pasta, tészta
- Conchiglie Rigate kolbásszal, sárgarépával, paradicsommal
- Fokhagymás-csilis capellini: életveszély a konyhában
- Fusilli sonkás sajtmártásban
- Fusilli, szárzeller, póréhagyma, juhtúró és szalonna
- Gorgonzola, cukkini, paradicsom, mini farfalle
- Gorgonzolás farfalle
- Gyömbéres-hagymás spagetti
- Hathagymás-paradicsomos capunti
- Házi szélesmetélt mangalicás, sárgarépás, zöldborsós raguval
- Juhtúrós-paradicsomos cékla fusillivel
- Juhtúrós-szalonnas farfalline
- Kagylós orecchiette
- Kagylótészta és sokfűszeres karfiol tejszínes sajtmártással
- Lasagne
- Maccheroni rigati mangalicával, rókagombával
- Maccheroni rigati spárgás gorgonzolás szószban
- Medvehagymás lasagne (VKF 33. Vol I.)
- Naracsos-csukás penne
- Orecchiette medvehagyma-pestóval
- Penne és cukkini
- Penne karfiollal, paradicsommal
- Penne, zöldspárga, füstölt sonka, gyöngyhagyma, tejföl
- Ravioli gyöngytyúkkal, medvehagymás shiitake gombával (VKF 33. Vol II.)
- Ragu della nonna (Piró vendégposztja)
- Rukola-pesztós bavette
- Spaghetti alla genovese
- Spárga és filei
- Spárga medvehagymás-pecorinós szószban tortiglionival
- Spárgás-zöldséges csirkemell, spagetti, wokban
- Spenótos lasagne
- Szarvasgomba és bavette
- Újfokhagymás-cukkinis-juhtúrós conchiglie rigate
- Sertésszűz tejszínes, szegfűgombás, cukkinis spagettivel
- Spaghetti alla carbonara
- Zöldséges lasagne
- Zöldséges lasagne és egyéb vegyes vágott - Blogkóstoló 2011
- Zöldspárga medvehagymával, pennével
Húsételek, húsos ételek
- Aszalt paradicsommal rakott rántott csirke
- Báránymáj és vese
- Birkapörkölt
- Borjúlapocka zöldborsóval
- Borjúpofa babbal, zöldségekkel
- Borjúkaraj zöldséges-tejszínes pappardellével
- Borjúkaraj medvehagymás krumplival, zöldsalátával
- Bőrös karaj turbolyás kucsmagomba-szósszal
- Bőrös malackaraj-sült
- Citromos-fűszeres karaj medvehagymás törtkrumplival
- Citromos-fűszres tarja spárgás újkrumplival
- Cékla, juliska bab, pirított krumpli ropogós csirkecomb
- Céklás marhafarok, medvehagymás nokedli
- Currys kecske
- Csípős csirkemell tavaszi zöldségekkel
- Csirke curry
- Csirke feketeretekkel
- Csirke, lilabab, cékla, cukkini wokban, spagettivel
- Csirke sörtésztában, karamellben pirított répával lilababbal, stb.
- Csőben sült karfiol
- Disznótoros
- Egészben sült liba saját belsőségeivel töltve, birsalmával, egyebekkel
- Egyben sült fiatal kakas (In memoriam Főnök Úr)
- Egyben sült rostélyos édesköménnyel, céklával
- Elzászi rizlinges kakas
- Erdei gombás kakasragu
- Fácáncomb vajbabbal
- Fácánsült vajbabbal
- Fehérborban párolt marhalábszár
- Fehér marharagu gnocchival
- Furmintos marharagu (Szőlő, bor, szüret, VKF-28)
- Furmintos tyúk mezei gombákkal, ricottás krumpligombóccal
- Füstölt tarjás-csirkés paella
- Fűszeres csirke újkrumplival
- Fűszeres töltött csirke
- Göngyölt karaj
- Gőzölt-pirított zöldségek cseresznyével, kaporral, mentával, csirkével
- Gyöngytyúk barnarizzsel (A gyöngytyúk dicsérete)
- Gyögyos töltve szegletes lednekkel (Szegletes lednek és egyebek)
- Hátszín alacsony hőfokon sütve
- Hátszín Bordelaise mártással
- Húspogácsa és cukkinifőzelék
- Kakaspörkült túróscsuszával (Jubileumi VKF! - 10)
- Kacsacomb rózsavizes sült céklával
- Kacsamell salátával, krumplival, barnított vajjal, citrusokkal, stb
- Kacsa narancsmártással
- Kacsasült csipkebogyómártással
- Kairói rakott padlizsán
- Karmonádli céklával
- Karmonádli krumpligombóccal, zöldsalátával
- Kecskeragu
- Keleties serpenyős csirke vajbabbal, kiflikrumplival
- Konfitalt császárhús
- Konfitált libacomb birsalmával (A konfitált liba és a birsalma esete)
- Konfitalt mangalicatarja
- Konfitált sertésoldalas
- Körmös pacalpörkölt VKF 9
- Köszmétés bárány
- Krumplifőzelék vagdalthússal
- Lassan sütött sertéslapocka - medvehagymás törtkrumplival
- Libamell pirított édesköménygumóval
- Lúdrizottó
- Mangalicacomb, cukkini, juliska bab serpenyőben
- Mangalicacombos egytál fejtett babbal, sárgarépával
- Mangalicaszűz fügével, szegfűgombával, cukkinivel
- Mangalicaszűz póréhagymás szélesmetélttel, szarvasgombával
- Mangalicaszűz vargányamártással, knédlivel
- Marhapofa zöldségekkel, komótosan
- Marhapofa zöldségekkel, paradicsomos lében
- Marharagu Észak-afrikai hangulatban - VKF22
- Marhamáj szalonnás-citromos kelbimbóval
- Marhamáj tökfőzelékkel (Piró vendégposztja)
- Marhatarja egyben sütve, kökénymártással, spenóttal, medvehagymás krumplipürével
- Mustáros mézes pulyka (Piró vendégposztja)
- Mustáros tarja knédlivel
- Mustáros zöldséges marhacsíkok
- Nyak- és zúzapörkölt
- Nyúl (aszalt szilvás)- avagy "Nem, a nyúl az!" "A nyúl az???" /Monthy Python/ (Piró vendégposztja)
- Nyúlragu spárgával, basmati rizzsel
- Ossobuco
- Őszi vadkacsalakoma
- Őzsült rókagomba-mártással
- Paprikás krumpli - másképp
- Paradicsomos marhafarok
- Paradicsomos tarjaszeletek
- Paradicsomos-tökös marhacsíkok burgonyagombóccal
- Pirított apróhús cukkinivel, hagymával, rizzsel
- Pirított édeskömény hagymával, császárhússal, szalámival
- Puy-i lencse kacsával
- Rakott kel
- Rakott krumpli
- Rakott zöldbab
- Rántott szelet bécsi krumplisalátával, paradicsomsalátával
- Rizlinges borjúláb szegfűgombával, zöldborsóval, kaprós túrógombóccal
- Rizlinges vaddisznóragu
- Rizses kacsa
- Rókagombás rizses csirke
- Ropogós csirke
- Ropogós, csípős csirkecomb pirított cukkinivel, lilahagymával
- Ropogós mangalicacsülök, alacsony hőmérsékleten sütve
- Rozmaringos kacsacomb zöldbabos, zöldborsós krumplival
- Serpenyős csirke vegyes sült zöldségekkel
- Sertéscomb alacsony hőfokon, vele sült zöldségekkel, tormás birspürével
- Sertéskaraj sótésztában sütve
- Sertésszűz gombamártásssal, hajdinakásával
- Sertésszűz mandarinos vegyes zöldsalátával
- Sertésszűz muskotályos borecetes - pirított gombás zöldségekkel, újkrumplival
- Sertésszűz tejszínes, szegfűgombás, cukkinis spagettivel
- Shepherd's pie
- Spárgás-zöldséges csirkemell, spagetti, wokban
- Spenóttal töltött kecskegida-gerinc és comb (Kecskeügyek - és VKF 13)
- Sült csülök (Csülökre!)
- Szarvasgerinc turbolyapesztóval, kiflikrumplival
- Szilvával töltött kacsasült áfonyamártással
- Táfelspicc (A marhahúsleves és következménye, a táfelspicc, avagy fordítva - VKF 20)
- Tavaszi jércesült
- Tojással töltött vagdalt
- Toulouse-i kolbász
- Tökfőzelék és egészben sült tarja
- Töltött cukkini - VKF 26
- Töltött cukkini
- Töltött csirke krumplival (Töltött csirkés krumpliposzt)
- Töltött liba párolt káposztával
- Töltött libanyak
- Töltött paprika
- Újévi malacsült lencsefőzelékkel
- Vargányás nyúlragu
- Vörösboros kakas - Coq au vin
- Vörösborban párolt fehérpecsenye
- Wokos cékla
- Zöldfűszeres töltött karaj, szűzpecsenye és egyebek :)
- Zöldségágyon sült nyúl gerslivel, paradicsomsalátával
- Zöldséges tarjaszeletek
Grill
- Aranydurbincs, tengeri sügér, skorpióhal (Dalmát vegyesfelvágott)
- Csevap
- Majoránnás húspogácsa
- Szentiván-éji hamburger
Húsmentes ételek
- Csicsóka gratin
- Csőben sült kelkáposzta
- Fejtett bab paradicsomszószban
- Gőzölt-pirított zöldségek cseresznyével, kaporral, mentával
- Gőzölt spárga tárkonyos-ecetes szamóca csatnival (chutney)
- Gratin Dauphinois (csőben sült tejszínes krumpli)
- Juhtúrós-paradicsomos cékla fusillivel
- Juhtúrós sztrapacska
- Juhtúrós töltött paprika
- Karfiol és krumpli
- Karfiol juhtúróval, gnocchival
- Karfiolfasírt
- Kovászos uborkás-hagymás rántotta
- Lilahagymás-sárgarépás kuszkusz
- Mediterrán cukkinilecsó
- Medvehagymás juhtúrós laskagomba
- Medvehagymás juhtúrós sztrapacska
- Óriás pöfeteg sáfrányos sajtmártásban
- Óriás pöfeteg-szeletek kakukkfűvel, vöröslencsével
- Padlizsán, zöldbab, cukkini paradicsomos szószban
- Paradicsomos-csilis cékla zöldbabbal, rizzsel
- Paradicsomos pirított vegyes zöldségtál
- Pirított zöldbab, krumpli, cukkini és paprika joghurtos-kapros öntettel
- Raclette-sütögetés
- Rókagomba paradicsommal
- Rukola színesborsos kecskesajttal, málnával
- Sajtos rakott padlizsán avagy Melanzane alla Parmigiana
- Spárga cseresznye és cukkini tésztával wokban (Piró vendégposztja)
- Spárga pirított kiflikrumplival
- Spárga sajtmártással, újfokhagymás rizzsel
- Spárga sajtmártással, rizibizivel
- Tejszínes kapros petrezselymes spárgaszósz párolt zöldségekkel (Piró vendégposztja)
- Tökfőzelék - Ínyesmester alapján
- Tükörtojás
- Újkrumpli, spárga, zöldsaláta citrusokkal
- Vargánya, paradicsom, pirítós
- Vajon pirított vargánya
- Vargányás rizottó
- Bloggermenü: zöldbab lágytojással
- Zöldséges lasagne
- Zöldspárga, újkrumpli, sárgarépa
Deszertek
- Almás rétes
- Ananászos mascarpone-krém
- Birsalmás-diós rétes
- Birsalmás kalácspuding
- Birsalmás-mákos rétes
- Créme brulée
- Csokoládépuding
- Csokoládétorta tojás nélkül
- Darázsfészek körtés kardamomos öntettel
- Gesztenyepüré
- Házi krémes (Piros vendégposztja)
- Karamellkrém és gyümölcskenyér
- Karamelltorta
- Kedvenc málnafagylatom
- Kókuszos-csokoládés-mandulás szelet
- Mascarpone krém rozmaringos szilvával
- Mákos guba újraértelmezve
- Mákos gubó
- Máglyarakás, almás kalácspuding avagy minek nevezzelek?
- Málnával töltött túrógombóc, málnaöntettel
- Meggyes rétes, házilag
- Meggyes-mákos rétes
- Mentás citromszorbet
- A mojito metamorfózisa: Mentás-rumos-citromsorbet
- Pikáns meggyfagylalt
- Pirított kalácsszeletek kardamomos-málnás-joghurtos öntettel
- Piszkefagylalt
- Piszketorta
- Rizspuding vérnarancssziruppal
- Rote Grütze
- Rozmaringos-szilvás mascarpone-krém
- Sacher-torta - VKF-11 Csak élénken
- Sült szamóca
- Szamócafagylalt
- Szamócatorta
- Szamócával töltött túrógombóc
- Szicíliai töltött barack
- Szilvás rétes
- Tarte Tatin - karamellizált almatorta
- Tökös-mákos rétes
- Túrós rétes
Kelt tészták, egyéb sült tésztaételek
- Darázsfészek körtés kardamomos öntettel
- Juhtúrós sztrapacska
- Káposztás börek
- Káposztás rétes
- Kifordított kalács
- Knédli
- Medvehagymás borított pizza (Medvehagymát medvehagymával)
- Medvehagymás csigák
- Medvehagymás, szardíniás és kolbászos tekercsek
- Meggylekváros tönkölybukta
- Meggylekváros-kakaós tönkölycsiga
- Sajtos-ricottás csiga
- Sárgabaracklekváros-csokoládés tönkölybukta
- Sonkás-parmezános koszorú
- Szilvalekváros fahéjas csokoládés csiga
- Túrós börek
- Vargányás tönkölycsiga
Hidegkonyha
- Az kocsonyárul, másodjára
- A körözött - VKF 18
- Főtt füstölt marhanyelv (Szőlő, bor, szüret, VKF-28)
- Göngyölt szalonna (Szőlő, bor, szüret, VKF-28)
- Juhtúrós spárga-terrin
- Kocsonyázott csülök
- Konfitált császárhús (Szőlő, bor, szüret, VKF-28)
- Tojással töltött vagdalt
Kenyérfélék
- Fehér kenyér /Francine/
- Helyzetjelentés a kovászból
- Kenyér öregtésztával
- Kenyér, saját őrlésű búzából
- Kenyér: vissza a gyökerekhez
- Kukoricakenyér
- Rozskenyér élesztő nélkül (Piró vendégposztja)
Befőzés, Tartósítás
Felhívások, jótékonyság
Bor, beszámolók, esszék, kalandozások, rendezvények
- A kecske bosszúja
- A kód neve: Dezső. Disznóvágás
- "A Michelin márpedig nem csillag, hanem gumigyár"
- Badacsony és környéke - ősszel
- Dalmát vegyesfelvágott
- Erdőbénye Pincefesztivál
- Blogkóstoló - (2010)
- Blogkóstoló - második menet (2011)
- Blogkóstoló - ahogy én láttam (2010)
- Bor, mámor, Bénye
- Gépesített borkalandozás Badacsonyban és környékén
- Ha én bor lennék
- Képriport a baromfiudvarból
- Látogatás Szepsy Istvánnál
- Próbafőzés Erdőbényére
- Szén-dioxid a borban: le vele!
- Szent György-hegyi mozaikok
- Tefal Dining Guide Blogkóstoló: a részletek (2011)
- Utánlövés pisztráng ügyben
- Zöldséges lasagne és egyéb vegyes vágott - Blogkóstoló 2011
Kávé, eszpresszó
Éttermek
- Cézár Étterem, Kecskemét (Kevesebbel még több lehetne)
- Lila Akác, Esztergom (Rettenet)
- Olimpia, Budapest
- Oroszlános Borvendéglő, Tállya (Vessetek az oroszlánok elé!)
- Padlizsán Étterem, Esztergom (Hol marad a szerviz?)
Kávézók
- Angelo Kávézó és Cukrászda, Kecskemét
- Angelo Kávézó és Cukrászda - Bukott angyal
- Bookcafe Kávézó, Kecskemét, Malom Bevásárlóközpont
- Cafe de Columbia, Kecskemét
- Cafe Frei Bibliotheca, Kecskemét
- Havanna Kávézó- és Teaház, Kecskemét
- Lordok Caffé, Kecskemét
- Művész Kávézó, Kecskemét
- Otthon Kávézó, Kecskemét
- Szalag Szendvics- és Kávéház, Kecskemét
- Teátrum Kávézó és Teaház, Kecskemét
- Uránia Kávéház, Budapest
- Vincent Bar & Pastry – Angyal új ruhában, Kecskemét
Körkérdések
- 10 kedves növény
- A hétdolog
- A távolság és az üveggolyók
- Kördés az gasztroújságokról
- Kördés az tavaszrul
- Kukk a hűtőbe!
Alapanyagok, technológiák
- Amaninde krumpli (Töltött csirkés krumpliposzt)
- Egyszerű zöldség alaplé
- Hány fokon forr a sós víz a konyhádban?
- Medvehagyma-pesto (Medvehagymát medvehagymával)
- Konfitáljunk! Avagy a húsok lesütése :)
- Kovászos uborka ősszel is
- Pâte brisée
Utolsó kommentek