lorien - Utolsó kommentek
blfr4@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://lorien.blog.hu/2016/03/30/nyulpaprikas_kucsmagombaval_zoldborsoval_medvehagymas_turogomboccal/full_commentlist/1#c42349707
Válasz erre: Nyúlpaprikás kucsmagombával, zöldborsóval, medvehagymás túrógombóccal
2023-12-03T22:23:46+01:00
2023-12-03T22:23:46+01:00
Agota Erzsebet Nagy
http://blog.hu/user/1013686
van itt meg valaki?<br />
koszonomamiket olvashattam
https://lorien.blog.hu/2008/04/15/toulouse_i_kolbasz/full_commentlist/1#c42259837
Válasz erre: Toulouse-i kolbász
2023-10-14T13:49:49+02:00
2023-10-14T13:49:49+02:00
Tangó Suszter
http://blog.hu/user/902791
<a href="https://lorien.blog.hu/2008/04/15/toulouse_i_kolbasz?full_commentlist=1#c1976161" class="reply_nick_guest" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 1976161 );">@gabojsza</a>: Nagyanyám (1963ban halt meg) amig cocát nevelt a kolbaszba nem került fokhagyma. A zúzott fokhagymára vizet öntött már a vágás elötti napon es az került a darált húsba. A mennyiségről fogalmam sincs.
https://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban/full_commentlist/1#c32058693
Válasz erre: Gépesítek, avagy mit keres Lord Kenwood a háztartásban
2016-12-31T19:28:24+01:00
2016-12-31T19:28:24+01:00
Judita Vargová
http://blog.hu/user/1194072
Online rendeltem interneten keresztül, de hála istennek kicserélték, pedig féltem egy kicsit. Most már passzolnak a tartozékok. De lenne egy kissé hülyén hangzó kérdésem! A Te robotgéped kemény tészta dagasztásakor ad-e ki néha fura zörgö hangokat, mert az enyém igen. Néha megijedek, mert olyan mintha mindjárt ketté törne. Pedig csak éppen hogy a minimum utánra tekerem a gombot dagasztás közben, csak annyira hogy elinduljon a gép.És csak 90 dkg lisztböl dagasztottam. Nagyon gyorsan és szépen dagaszt, de mint már említettem néha olyan olyan fémesen zörgö kattanásokat hallat és megijedek, hogy nem-e megy rögtön tönkre. Szerinted ez jól van így? Elöre is köszönöm a válaszodat és kellemes ünneplést és nagyon boldog Új Évet kívánok. Judit
https://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban/full_commentlist/1#c32015367
Válasz erre: Gépesítek, avagy mit keres Lord Kenwood a háztartásban
2016-12-23T17:00:01+01:00
2016-12-23T17:00:01+01:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban?full_commentlist=1#c31948465" class="reply_nick_1194072" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31948465 );">@Judita Vargová</a>: <br />
Ez elég szomorú, de erről sztem nem a Kenwood, hanem a kereskedő tehet. Azért jelentkezz, ha végre rendeződtek a dolgok!
https://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban/full_commentlist/1#c31948465
Válasz erre: Gépesítek, avagy mit keres Lord Kenwood a háztartásban
2016-12-12T17:13:06+01:00
2016-12-12T17:13:06+01:00
Judita Vargová
http://blog.hu/user/1194072
<a href="http://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban?full_commentlist=1#c31915693" class="reply_nick_36994" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31915693 );">@lorien</a>: Köszönöm szépen a válaszodat. Közben megrendeltem a kinézett robotot, hozzá még plusz tésztanyújtó és tésztavágó feltétet, és képzeld el kifizettem 803,40 eurót érte, meg is kaptam, viszont sem a húsdaráló tartozékot / ami mellesleg egy csomagban volt mint tartozék a robothoz/, sem pedig a tésztanyújtó szettet/ ami külön rendeltem pluszba / nem lehetett ráilleszteni a robotgép lassú kimenetére bárhogy is próbálkoztunk vele. Még a szomszédaimat is áthívtam hogy próbálják meg ök is, nem hogy hülyének néznek majd a reklamáció kapcsán. Nagyon csalódott vagyok, vissza küldtem cserére mindent, és ma jött egy e-mail értesítés, hogy elküldték a csere robotot, viszont a tésztakészítö szettet nem csomagolták hozzá. Újra telefonálgatás ma délután, ígéretet kaptam hogy utána néznek /164,40 euro/. Úgyhogy jelenleg itt tartok elszomorodva és félve hogy vajon ennek minden része fog-e illeszkedni oda ahova kell, és hogy vajon visszakapom-e a pénzemet vagy megkapom-e a tésztakészítöt ?! Azt gondolnám hogy ilyen márkánál nem szabadna megtörténni ilyesminek. Kissé hosszúra sikeredett a történet, de muszáj volt kiírni magamból, mert nagyon elkeseredtem.
https://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban/full_commentlist/1#c31915693
Válasz erre: Gépesítek, avagy mit keres Lord Kenwood a háztartásban
2016-12-08T16:07:39+01:00
2016-12-08T16:07:39+01:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban?full_commentlist=1#c31862458" class="reply_nick_1194072" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31862458 );">@Judita Vargová</a>: <br />
Szia!<br />
A Major széria még az enyémnél is jobb, erősebb, nagyobb, robosztusabb, azt már szinte ipari felhasználásra tervezték. Én azt gondolom, jó választás lesz. Jómagam lassan 9 éve elégedetten használom a gépet, semmi problémám nem volt vele, talán csak annyi, hogy pár kiegészítőt ma már nem vennék meg, mert végül nem használtam.
https://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban/full_commentlist/1#c31862458
Válasz erre: Gépesítek, avagy mit keres Lord Kenwood a háztartásban
2016-12-01T18:21:48+01:00
2016-12-01T18:21:48+01:00
Judita Vargová
http://blog.hu/user/1194072
Kedves Lorien!<br />
Én is nagyon örülök, hogy rátaláltam a blogodra, nagyon tetszik és hasznosnak találom. Szeretnék egy nagyon megbízható konyhai robotgépet, a Kenwood Major Titanium KMM 063 - at nézegetem, de mivel nagyon drága még rágódom rajta. Hetente 2-3x sütök kenyeret és még ezen felül más kelt tészta dagasztására is használnám, ezért jó erös és strapabíró gépet szeretnék kemény tészták kidolgozásához. Szerinted ez bírni fogja és megéri a pénzét? Volt egy Mulinexem, 250 euróért vettem, de fél év alatt kinyírta a kemény tészta dagasztása. Nem szeretnék újból kidobni egy rakást pénzt az ablakon. Mindenki véleményét szivesen fogadnám és elöre is köszönöm. Judit
https://lorien.blog.hu/2015/07/16/l_astet_zoldfuszeres_egyben_sult_karaj/full_commentlist/1#c27856048
Válasz erre: L'astet - zöldfűszeres egyben sült karaj
2015-08-22T10:26:28+02:00
2015-08-22T10:26:28+02:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
Köszi! :)
https://lorien.blog.hu/2015/07/16/l_astet_zoldfuszeres_egyben_sult_karaj/full_commentlist/1#c27817364
Válasz erre: L'astet - zöldfűszeres egyben sült karaj
2015-08-17T19:49:29+02:00
2015-08-17T19:49:29+02:00
egyszerű gourmand
http://blog.hu/user/1028594
Nagyon jól néz ki !<br />
Gartulálok<br />
<br />
G
https://lorien.blog.hu/2007/07/06/sult_marna/full_commentlist/1#c27262052
Válasz erre: Sült márna
2015-06-08T00:01:35+02:00
2015-06-08T00:01:35+02:00
mézesmackócskácska
http://blog.hu/user/860811
Rengetegszer használom a márnát... egyik kedvenchal...<br />
A beirdalást szálkás halnál ellenjavallom... szalonnával borítom paprikás tejföl rá és rácosan készítem... fűszerkén só borsikafű, és magasabb savakkal rendelkező bor ajánlott...<br />
<br />
A másik megoldás a halfasírt. Megfőzöm sós vízben, kiszálkázom és a fasírt már ugyanúgy megy mint máskor csak itt a márna a hús...
https://lorien.blog.hu/2015/05/26/szalonnas_gomboc_canederli/full_commentlist/1#c27238032
Válasz erre: Szalonnás gombóc (Canederli)
2015-06-04T16:42:06+02:00
2015-06-04T16:42:06+02:00
Piros = Kırmızı
http://blog.hu/user/294996
Hhmm és nyam-nyam. Mennyire szerettem ezt. :D<br />
Még repetáztam is :)
https://lorien.blog.hu/2014/11/25/egyben_sult_karaj_parolt_karalabebal_zoldborsoval/full_commentlist/1#c25475279
Válasz erre: Egyben sült karaj párolt karalábéval, zöldborsóval
2014-12-21T08:24:22+01:00
2014-12-21T08:24:22+01:00
Boglárka Gömbös
http://blog.hu/user/942115
Drága Lorien sikerült megerősítened bőrös karaj ügyben - kényelmes készítési mód, karácsonyi falánktúrán többször élvezhető...
https://lorien.blog.hu/2014/11/25/egyben_sult_karaj_parolt_karalabebal_zoldborsoval/full_commentlist/1#c25225787
Válasz erre: Egyben sült karaj párolt karalábéval, zöldborsóval
2014-11-28T02:22:09+01:00
2014-11-28T02:22:09+01:00
Piros = Kırmızı
http://blog.hu/user/294996
végre írt valamit...<br />
már nagyon vártuk az új sütőt dicsérő posztokat...<br />
én tudom a v és a b egymás mellett van a klaviatúrán, de a címet a maga helyében átolvasnám még egyszer (?)<br />
:)
https://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban/full_commentlist/1#c24779447
Válasz erre: Gépesítek, avagy mit keres Lord Kenwood a háztartásban
2014-10-19T18:14:27+02:00
2014-10-19T18:14:27+02:00
Gáncsné Vasas Tünde
http://blog.hu/user/910483
Kedves Lorien!<br />
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a bejegyzésre. Épp most állok én is robotgép vásárlás előtt. KitchenAid és Kenwood között vívódtam, míg először Fűszer és lélek bejegyzését, majd a Tiedet el nem olvastam. :) Most a Metro áruházakban év végéig gyűjtött pontokért olcsóbban, 69900 Ft-ért meg lehet venni a Major Premier KMM770-t ThermoResist mixerrel és darálóval. Most már teljes mértékben biztos vagyok abban, hogy ezt fogom megvenni :)
https://lorien.blog.hu/2011/01/25/zoldseges_lasagne_1/full_commentlist/1#c23907257
Válasz erre: Zöldséges lasagne
2014-07-22T16:41:49+02:00
2014-07-22T16:41:49+02:00
Kukomama
http://blog.hu/user/883165
Nagyon gusztusos, csak egy bajom van vele: borzasztó munka- és időigényes. S ha jól utánaszámolok akkor drágább is, mint egy húsos változat. Szóval, ezt nem lehet csak úgy, munka után összedobni....
https://lorien.blog.hu/2014/07/11/le_tour_de_serpenyo_2014_epernay_nancy_poularde_au_champagne_pezsgos_csirke/full_commentlist/1#c23842009
Válasz erre: Le Tour de Serpenyő 2014: Épernay - Nancy: Poularde au champagne, pezsgős csirke
2014-07-16T22:14:13+02:00
2014-07-16T22:14:13+02:00
Csrke
http://blog.hu/user/880971
:)))) Jönni is jó megint:)<br />
És megelégszem a sütikkel is:)
https://lorien.blog.hu/2014/07/11/le_tour_de_serpenyo_2014_epernay_nancy_poularde_au_champagne_pezsgos_csirke/full_commentlist/1#c23829735
Válasz erre: Le Tour de Serpenyő 2014: Épernay - Nancy: Poularde au champagne, pezsgős csirke
2014-07-15T20:37:21+02:00
2014-07-15T20:37:21+02:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2014/07/11/le_tour_de_serpenyo_2014_epernay_nancy_poularde_au_champagne_pezsgos_csirke?full_commentlist=1#c23821389" class="reply_nick_880971" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 23821389 );">@Csrke</a>: <br />
Üdv újra a fedélzeten! Jó újra téged itt látni :)<br />
Majd igyekszem zöldeket írni :)
https://lorien.blog.hu/2014/07/11/le_tour_de_serpenyo_2014_epernay_nancy_poularde_au_champagne_pezsgos_csirke/full_commentlist/1#c23821389
Válasz erre: Le Tour de Serpenyő 2014: Épernay - Nancy: Poularde au champagne, pezsgős csirke
2014-07-15T06:41:19+02:00
2014-07-15T06:41:19+02:00
Csrke
http://blog.hu/user/880971
Na jó, feladtam az elveim, mostantól szoros emberfogásban lesztek! :)<br />
<br />
És tessenek zöldséges ételeket is!!!
https://lorien.blog.hu/2014/06/01/giro_d_italia_dalmat_halleves/full_commentlist/1#c23257948
Válasz erre: Giro d'Italia: Dalmát halleves
2014-06-12T12:03:33+02:00
2014-06-12T12:03:33+02:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
Köszi a korrektúrát, most már halleves :)
https://lorien.blog.hu/2014/06/01/giro_d_italia_dalmat_halleves/full_commentlist/1#c23257842
Válasz erre: Giro d'Italia: Dalmát halleves
2014-06-12T11:43:39+02:00
2014-06-12T11:43:39+02:00
nagypapi
http://blog.hu/user/39965
Jól hangzik.<br />
A halat máshoz használod fel? - mert így csak hallé hal nélkül :)
https://lorien.blog.hu/2013/11/17/sous_vide_malacful_es_fejhus_wokos_zoldsegekkel_gyomberrel/full_commentlist/1#c21845380
Válasz erre: Sous vide malacfül és fejhús, wokos zöldségekkel, gyömbérrel
2014-03-06T19:51:37+01:00
2014-03-06T19:51:37+01:00
borzash
http://blog.hu/user/15982
zsivány.
https://lorien.blog.hu/2008/04/04/turos_retes/full_commentlist/1#c21588936
Válasz erre: Túrós rétes
2014-02-02T20:17:53+01:00
2014-02-02T20:17:53+01:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2008/04/04/turos_retes?fullcommentlist=1#c21579556" class="reply_nick_412355" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21579556 );">@Janek_</a>: <br />
Ne aggódj, néha nekem is reped, ha kicsit több töltelék sikerült bele a kelleténél :)
https://lorien.blog.hu/2008/04/04/turos_retes/full_commentlist/1#c21579556
Válasz erre: Túrós rétes
2014-02-01T16:50:32+01:00
2014-02-01T16:50:32+01:00
Janek_
http://blog.hu/user/412355
Kirepedt az egyik béna vagyok de amúgy imádják
https://lorien.blog.hu/2013/11/29/sok_kicsi_lorien2013/full_commentlist/1#c21209623
Válasz erre: Sok Kicsi 2013
2013-12-10T18:56:57+01:00
2013-12-10T18:56:57+01:00
Dynax 7
http://blog.hu/user/230679
nagyon gáláns csomag Gasztronomusz Maximusz :)
https://lorien.blog.hu/2013/07/18/le_tour_de_serpenyo_18_etap_gap-alpe-d_huez_la_pogne_narancsviragos_vajas_kalacs/full_commentlist/1#c21064504
Válasz erre: Le Tour de Serpenyő, 18. etap Gap-Alpe-d’Huez: La pogne, narancsvirágos vajas kalács
2013-11-20T16:28:37+01:00
2013-11-20T16:28:37+01:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2013/07/18/le_tour_de_serpenyo_18_etap_gap-alpe-d_huez_la_pogne_narancsviragos_vajas_kalacs?fullcommentlist=1#c21064439" class="reply_nick_442014" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21064439 );">@deadly108</a>: <br />
Egyáltalán nem vészes, szépen belesimul. Akár egy kanállal is több mehet.
https://lorien.blog.hu/2013/07/18/le_tour_de_serpenyo_18_etap_gap-alpe-d_huez_la_pogne_narancsviragos_vajas_kalacs/full_commentlist/1#c21064439
Válasz erre: Le Tour de Serpenyő, 18. etap Gap-Alpe-d’Huez: La pogne, narancsvirágos vajas kalács
2013-11-20T16:20:16+01:00
2013-11-20T16:20:16+01:00
deadly108
http://blog.hu/user/442014
Mennyire domináns a narancsvirág ? Szeretem csak még nem próbáltam így mennyire érződik ki?
https://lorien.blog.hu/2008/10/08/szilvalekvar/full_commentlist/1#c21050050
Válasz erre: Szilvalekvár
2013-11-19T10:32:16+01:00
2013-11-19T10:32:16+01:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2008/10/08/szilvalekvar?fullcommentlist=1#c21045499" class="reply_nick_831753" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21045499 );">@Zsolt Barócsi</a>: <br />
Ezzel elérhető, hogy angyoncukrozás, illetve bármilyen tartósítószer hozzáadása nélkül is eltartható legyen a "termék". Nem csak lekvár, hanem bármi, akár passzírozott paradicsom vagy kovászos uborka.
https://lorien.blog.hu/2008/10/08/szilvalekvar/full_commentlist/1#c21045499
Válasz erre: Szilvalekvár
2013-11-18T17:25:40+01:00
2013-11-18T17:25:40+01:00
Zsolt Barócsi
http://blog.hu/user/831753
Ez a fejre állított száraz dunszt nekem új dolog. Jobb esetleg az elállósága, vagy más előnye van?
https://lorien.blog.hu/2009/10/05/candidasoknak_rozskenyer/full_commentlist/1#c20895401
Válasz erre: Candidásoknak rozskenyér
2013-10-26T18:47:07+02:00
2013-10-26T18:47:07+02:00
Icrem
http://blog.hu/user/825349
<a href="http://lorien.blog.hu/2009/10/05/candidasoknak_rozskenyer?fullcommentlist=1#c20890843" class="reply_nick_36994" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20890843 );">@lorien</a>: Szia, köszi szépen a választ! Kipróbálom kevesebb tökkel :)
https://lorien.blog.hu/2009/10/05/candidasoknak_rozskenyer/full_commentlist/1#c20890843
Válasz erre: Candidásoknak rozskenyér
2013-10-25T21:45:35+02:00
2013-10-25T21:45:35+02:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2009/10/05/candidasoknak_rozskenyer?fullcommentlist=1#c20874370" class="reply_nick_825349" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20874370 );">@Icrem</a>: <br />
Szia!<br />
Piró most pár napig nem elérhető neten, egyelőre azt üzente, hogy kevesebb tököt tegyél bele, elég 1 nagyobb szelet, kb. 1 : 4 arányban, persze liszttől is függhet.<br />
<br />
A képet nézve kb. nekem is úgy tűnik, hogy az kb. 6-7 deka sült tök lehet.
https://lorien.blog.hu/2009/10/05/candidasoknak_rozskenyer/full_commentlist/1#c20874372
Válasz erre: Candidásoknak rozskenyér
2013-10-23T14:13:26+02:00
2013-10-23T14:13:26+02:00
Icrem
http://blog.hu/user/825349
bocsi "állagú" :)
https://lorien.blog.hu/2009/10/05/candidasoknak_rozskenyer/full_commentlist/1#c20874370
Válasz erre: Candidásoknak rozskenyér
2013-10-23T14:12:56+02:00
2013-10-23T14:12:56+02:00
Icrem
http://blog.hu/user/825349
Szia Piro,<br />
<br />
Megsütöttem az ajánlásod szerint a kenyeret, de kicsit fura állaga lett. Nem írod a receptben, hogy milyen arányban kell a sütőtököt a liszthez keverni. Én kb 20dkg liszt-hez kevertem 10dkg sült tök + mag keveréket, de eléggé nedves, piskótaállatú lett és nagyon lapos. Segíts kérlek, kezdő candidadiétázó vagyok. Köszi
https://lorien.blog.hu/2013/10/12/sous_vide_tojas_es_juliska_bab/full_commentlist/1#c20805952
Válasz erre: Sous vide tojás és juliska bab
2013-10-13T18:16:06+02:00
2013-10-13T18:16:06+02:00
Piros = Kırmızı
http://blog.hu/user/294996
a szuvidált tojás tényleg überjó volt :)
https://lorien.blog.hu/2008/09/16/sajtos_rakott_padlizsan_avagy_melanzane_alla_parmigiana/full_commentlist/1#c20580659
Válasz erre: Sajtos rakott padlizsán avagy Melanzane alla Parmigiana
2013-09-11T12:28:20+02:00
2013-09-11T12:28:20+02:00
efes
http://blog.hu/user/190794
készül! 8D
https://lorien.blog.hu/2010/07/02/lordok_caffe_kecskemet/full_commentlist/1#c20385215
Válasz erre: Lordok Caffé, Kecskemét
2013-08-11T20:59:56+02:00
2013-08-11T20:59:56+02:00
Fatyol111
http://blog.hu/user/770182
A Lordok háza elnevezés helyén van, és a története a posztban leírt, nem ami a fővárosi változatáé. Valóban a gazdagabb réteg miatt kapta a nevét. A tejbár elnevezés ütött mellen, mivel én a régi, jó kis tejbárra asszociáltam, ami kissé távolabb volt a valamikori Delicatesse -től. Miel nem tudom, hogy jelenleg mi ott a helyzet (14 éve nem jártam otthon), így elképzelni sem tudom, hogy most mi mivel van ott, mert ahol látom a kinti székeket, ott legutoljára a bohócos gyorskajázda volt, az alagút másik oldalán pedig a presszó, ahol jó kis poharas krémeket lehetett venni.
https://lorien.blog.hu/2007/03/23/azsiai_zoldseges_rizses_csirke/full_commentlist/1#c20328116
Válasz erre: Ázsiai zöldséges rizses csirke
2013-08-01T21:29:06+02:00
2013-08-01T21:29:06+02:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2007/03/23/azsiai_zoldseges_rizses_csirke?fullcommentlist=1#c20325729" class="reply_nick_655830" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20325729 );">@Olgy</a>:<br />
Ezt anno a Metróban vettem, néha még látni. Anyag van benne rendesem :)
https://lorien.blog.hu/2007/03/23/azsiai_zoldseges_rizses_csirke/full_commentlist/1#c20325729
Válasz erre: Ázsiai zöldséges rizses csirke
2013-08-01T14:18:02+02:00
2013-08-01T14:18:02+02:00
Olgy
http://blog.hu/user/655830
Ezt a fajta wokot keresem, de nem találom sehol. Hol lehetne venni?
https://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban/full_commentlist/1#c19974127
Válasz erre: Gépesítek, avagy mit keres Lord Kenwood a háztartásban
2013-06-07T10:07:24+02:00
2013-06-07T10:07:24+02:00
Abubaba
http://blog.hu/user/802313
<a href="http://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban?fullcommentlist=1#c19973319" class="reply_nick_36994" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19973319 );">@lorien</a>: <br />
Köszi a választ, igen segít :) !<br />
Én azt hittem hogy a bogyós gyümölcsprést használod erre a célra... Azzal kapcsolatban esetleg van tapasztalatod?
https://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban/full_commentlist/1#c19973319
Válasz erre: Gépesítek, avagy mit keres Lord Kenwood a háztartásban
2013-06-07T07:15:04+02:00
2013-06-07T07:15:04+02:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban?fullcommentlist=1#c19963194" class="reply_nick_802313" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19963194 );">@Abubaba</a>: <br />
A pürésítő nagyon bevált, számtalanszor jó hasznát vettem már, illetve két szezonban is ezzel készítettem el télire a passzírozott paradicsom készleteimet. Mégpedig nyersen, habár így egy kicsit többet kell vele küzdeni, de így utána minimális hőkezelés is elég, jobban megmaradnak az ízek. Az első Blogkóstolóra szintén ezzel készítettem a szilvakrémet is a poharas desszertbe, szóval elég széles a felhasználási kör.<br />
AT-992 a cikkszáma a Chef-hez (azaz a kicsi, 4.6 literes keverőtálhoz), ha ez segít.
https://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban/full_commentlist/1#c19963194
Válasz erre: Gépesítek, avagy mit keres Lord Kenwood a háztartásban
2013-06-05T15:22:07+02:00
2013-06-05T15:22:07+02:00
Abubaba
http://blog.hu/user/802313
Kedves Lorien!<br />
Érdeklődnék, hogy a pűrésítő fej bevált-e? Illetve pontosan milyen típusú ez a pűrésítő, mivel én is szeretnék egyet beszerezni? Én paradicsom "paszírozásra" használnám, ha egyáltalán használható erre.<br />
Köszi a választ!
https://lorien.blog.hu/2013/05/06/sous_vide_libamell_fokhagymas_bordaskellel/full_commentlist/1#c19714785
Válasz erre: Sous vide libamell fokhagymás bordáskellel
2013-05-07T16:55:51+02:00
2013-05-07T16:55:51+02:00
Fecooka
http://blog.hu/user/795288
Megcsináltuk, és elsöprő siker követte az alkotást, nekünk nem is volt nehéz, feleségem nagyon érti a témát!
https://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban/full_commentlist/1#c19173029
Válasz erre: Gépesítek, avagy mit keres Lord Kenwood a háztartásban
2013-03-02T07:33:25+01:00
2013-03-02T07:33:25+01:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban?fullcommentlist=1#c19165832" class="reply_nick_441708" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19165832 );">@cine79</a>: <br />
Függ a helytől, de pl. az Amazon az abszolút biztonságosnak tekinthető, meg a legtöbb német webáruház is az (pl. <a rel="nofollow" href="http://www.cyberport.de).">www.cyberport.de).</a><br />
Ez egy jó kis árukereső: <a rel="nofollow" href="http://www.getgoods.de">www.getgoods.de</a><br />
Az e-bay-en pedig tényleg nézni kell az eladó minősítéseit, lehetőleg legyenek aránylag régebbiek is.<br />
<br />
Én legtöbbször bankkártyával szoktam fizetni, mégpedig ezért kifejezetten olyan számlacsomagot választottam, amelyhez jár egy ún. webkártya. Ez egy standard Mastercardnak felel meg, és egy virtuális számla tartozik hozza, amelyre mindig csak annyit töltök fel, hogy az adott vásárlást fedezze. A lejárata és a CVC kódja is időről-időre változik, így hiába törik fel az eladó rendszerét, akkor sem tudnak a kártya adataival mit kezdeni.<br />
A PayPal-os fizetési mód is biztonságosnak mondható, úgy olvastam, hogy ők most Magyarországon is terjeszkedni szeretnének, talán ettől még jobb lesz a szolgáltatás itthonról.
https://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban/full_commentlist/1#c19171130
Válasz erre: Gépesítek, avagy mit keres Lord Kenwood a háztartásban
2013-03-01T20:15:37+01:00
2013-03-01T20:15:37+01:00
csikim
http://blog.hu/user/767196
Még annyit, hogy az eladónak nézd meg az értékeléseit, hogy mennyire megbízható, mennyire közel van a 100%-hoz.<br />
<br />
Ha valaki az amazonról való rendelésről tudna infót írni, azt szívesen fogadnám.
https://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban/full_commentlist/1#c19171118
Válasz erre: Gépesítek, avagy mit keres Lord Kenwood a háztartásban
2013-03-01T20:13:35+01:00
2013-03-01T20:13:35+01:00
csikim
http://blog.hu/user/767196
Kedves cine79. <br />
Inkább bemásolok egy cikket, amiből nagyon jól meg lehet érteni a rendelés lényegét. Először az eBay-on, majd a PayPalon kell regisztrálni. A PayPal ún. próbaműködésként kéri egy kb. 400 forintos összeg átutalását, ha az megvan, akkor a netes bankszámlakivonatod, vagy a következő havi folyószámla kivonatot alapján ezen összeg mellett találsz ott egy négy jegyű kódot, ami kell majd a tényleges rendeléshez. Ha megvan, akkor rendelsz az oldalról és utalsz is előre, utólag kapod meg a cuccot. Forintban fizetsz a folyószámládról és majd a PayPal váltja át euróba. Érdemes figyelned az árfolyamot, én is akkor vettem, amikor viszonylag alacsony volt az euró árfolyama. (több ezer forintot spóroltam). Az utalás után küldték a gépet, DPD-vel Németországból és viszonylag alacsony fuvardíjjal (3.000 Ft).<br />
<a rel="nofollow" href="http://logout.hu/cikk/ebay_segitseg_kezdoknek/regisztraciok.html">logout.hu/cikk/ebay_segitseg_kezdoknek/regisztraciok.html</a>
https://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban/full_commentlist/1#c19165955
Válasz erre: Gépesítek, avagy mit keres Lord Kenwood a háztartásban
2013-03-01T09:02:13+01:00
2013-03-01T09:02:13+01:00
cine79
http://blog.hu/user/441708
<a href="http://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban?fullcommentlist=1#c18899250" class="reply_nick_767196" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18899250 );">@csikim</a>: <br />
Ne haragudj a kérdésért de te hogy rendeltél a ebay ?<br />
Utánvéttel fizettél? Előre is köszönöm a válaszod.
https://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban/full_commentlist/1#c19165832
Válasz erre: Gépesítek, avagy mit keres Lord Kenwood a háztartásban
2013-03-01T08:43:38+01:00
2013-03-01T08:43:38+01:00
cine79
http://blog.hu/user/441708
<a href="http://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban?fullcommentlist=1#c19165444" class="reply_nick_36994" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19165444 );">@lorien</a>: Megint csak ismétlem magam hogy jó az oldal! :-) <br />
Sajnos nem tudom hogy kell a külföldi oldalról rendelni. :-( Én csak alapszintű használó vagyok ne igazán értek hozzá. :-( <br />
Ha Németből rendelsz az utánvétes fizettessél lehet? Vagy utalni kell előre? Amit kinéztem a Német oldalon kenwood gépet ott nyári garnitúrával van az akció és annyi mindent adnak hozzá és persze annyiba kerül ott a csomag mint nálunk csak az alapgép. Sajnos. Esetleg tudsz segíteni hogy is működik az hogy Németből rendeljek? De bárki segíthet! Előre is köszönöm a segítséget.
https://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban/full_commentlist/1#c19165444
Válasz erre: Gépesítek, avagy mit keres Lord Kenwood a háztartásban
2013-03-01T07:35:15+01:00
2013-03-01T07:35:15+01:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban?fullcommentlist=1#c19163637" class="reply_nick_441708" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 19163637 );">@cine79</a>: <br />
Szerintem ne félj külföldről rendelni, nagyon jók a tapasztalataim a külföldi netes vásárlásokkal. Persze nem árt az óvatosság és a körültekintés, de nem kell túlparázni a dolgokat. Sok esetben szállítással együtt is bőven megéri pl. Németországból vagy Angliából vásárolni.<br />
<br />
A 4.7 literes keverőtállal a 2 kg a tészta mennyiségére vonatkozik, ez hozzávetőlegesen 1.25 kg lisztnek felel meg.<br />
<br />
A fagyigép az egyik legnépszerűbb kiegészítőm, egész nyáron használjuk, ez szerintem mindent elárul :) Nem árt hozzá valami turmix (akár botmixer is lehet), illetve valami passzírozó, én nem szeretem, ha a fagylaltban, szörbetben magok, héjak vannak, az nagymértékben rontja az élvezeti értékét.
https://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban/full_commentlist/1#c19163637
Válasz erre: Gépesítek, avagy mit keres Lord Kenwood a háztartásban
2013-02-28T19:46:05+01:00
2013-02-28T19:46:05+01:00
cine79
http://blog.hu/user/441708
<a href="http://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban?fullcommentlist=1#c18940112" class="reply_nick_36994" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18940112 );">@lorien</a>: <br />
Sziasztok!<br />
Szuper ez az oldal!!!! :-D Én már egy hete nézem a gépeket és nekem a fő szempont hogy dagasszon, habot verjen és persze hogy bővíthető legyen. Bírja a strapát. A családom nagyon szereti a hasát és apukámra meg a nagymamámra én szoktam sütni főzni és persze a kis családomra / kislányomra, kisfiamra és persze a férjemre./ Ami gépem volt az nem igazán bírta a gyűrődést de nem is erre tervezték. Eddig amiket néztem az a Bosch, KitchenAid Artisan és a Kenwood. Most több pénzt szeretnék rá áldozni de az jó legyen meg bírja a strapát. De ahogy olvastam itt az írást nagyon a Kenwood nyert!!! <br />
Csikim! Néztem azt az oldalt ahol te rendeltél de sajnos nem merem bevállalni hogy Németből rendeljek mert nem értek hozzá. :-( De én is ezt a gépet nézegettem meg a Kenwood KMC020. Ez a kettő van az első helyen. Sajnos itthon Magyarországon nem találtam olyan oldalt ahol adnának pluszba valamit csak azt adják ami hozzá jár. Külön mindent meg lehet venni. De az alap gép annyiba kerül mint amit te vettél de a tiédhez adnak plusz dolgokat ajándékba.<br />
Lorien!<br />
Akkor ha jól értem meg olvastam az írásaidat akkor 2kg lisztből lehet kenyeret csinálni? És milyen a fagyi készítő? Én is szeretnék olyat hozzá venni mert a kislányom nagyon szereti a fagyit. De szerintem a kisfiam is a nyáron meg fogja szeretni. :-D Remélem hogy 1-2 héten belül én is megvehetem. Ami boltot néztem ott majd csak 2hét múlva lesz. :-( <br />
Nagyon sokat segített a te tapasztalatod meg az hogy leírtál mindent. Most már tudom hogy jó ez a gép is.
https://lorien.blog.hu/2013/02/26/vorosafonyas-mazsolas_ricottatorta/full_commentlist/1#c19157701
Válasz erre: Vörösáfonyás-mazsolás ricottatorta
2013-02-28T07:31:44+01:00
2013-02-28T07:31:44+01:00
lüke
http://blog.hu/user/281341
steviát-digitalisz szerü- is tehetsz<br />
Stevia - Stivia por 20g 1 990 Ft
https://lorien.blog.hu/2013/02/26/vorosafonyas-mazsolas_ricottatorta/full_commentlist/1#c19154640
Válasz erre: Vörösáfonyás-mazsolás ricottatorta
2013-02-27T17:19:34+01:00
2013-02-27T17:19:34+01:00
Piros = Kırmızı
http://blog.hu/user/294996
kimaradt egy T betű, eritritol
https://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban/full_commentlist/1#c18940112
Válasz erre: Gépesítek, avagy mit keres Lord Kenwood a háztartásban
2013-01-31T07:51:34+01:00
2013-01-31T07:51:34+01:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban?fullcommentlist=1#c18899250" class="reply_nick_767196" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18899250 );">@csikim</a>: <br />
Dagasztani minimum sebességen szoktam, 10-12-15 percet, attól is függ, hogy milyen a liszt, stb. Ez pont jó a gépnek is, meg a tésztának is.<br />
Most nem férek hozzá a mailjeimhez, amiben rendeltem, és van típusszám, de a passzírozó valami ilyesmi lehet. Jó dolog :)<br />
<br />
A fagyikészítő az úgy volt, hogy adtak vele egy nagy műa. keverőtálat, és abba megy bele maga a hűtő-keverőtál. Ez csak 13 cm magas, kisebb helyekre is befér.:) A te <br />
A többiről, amit említesz sajnos nincs tapasztalatom.
https://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban/full_commentlist/1#c18899250
Válasz erre: Gépesítek, avagy mit keres Lord Kenwood a háztartásban
2013-01-25T21:44:07+01:00
2013-01-25T21:44:07+01:00
csikim
http://blog.hu/user/767196
<a href="http://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban?fullcommentlist=1#c18551449" class="reply_nick_36994" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18551449 );">@lorien</a>: A héten megérkezett hozzám is Őlordsága egy KMC010 személyében. Olyan csomagban vásároltam, hogy még egy plusz fém keverőtál járt hozzá és az AT 647, de ezeket február elején szállítják, majd megírom az AT 647-ről a tapasztalataimat. Egy pizzatésztával teszteltem a gépet és tökéletesen vizsgázott, álomszépen működik :) Hétvégén már be akarom vetni kenyérsütésre is (eddig kenyérsütőgépet használtam a dagasztásra és a kelesztésre), ezzel kapcsolatosan lenne kérdésem: 1. mennyi ideig dagasztod a géppel a tésztát? 2. melyik fokozaton (a használati utasítás a minimum és az 1-es fokozatot írja, a pizzát is ezen dagasztottam)? A passzírozód típusszáma az AT 992? Még fagyigépen gondolkozok (most egy noname van, bár az is egész jól működik), de úgy tűnik, hogy nem férne be a mélyhűtő fiókjába (a magassága miatt) Akkora a fagyis tál, amit be kell rakni a fagyasztóba, mint a gép keverőtálja (mert az elég nagy)? Lehet, hogy meg kell várnom a hűtő lecserélését, ez lassan várható lesz. AT 950-es húsdarlálóról, kolbásztöltőről van tapasztalatod, esetleg AT 970-es és AT 974-es tésztagépekről? Előre is köszönöm a választ, már a gép vásárlásában is sokat segítettél, hogy leírtad a tapasztalataidat :)
https://lorien.blog.hu/2009/10/05/candidasoknak_rozskenyer/full_commentlist/1#c18563743
Válasz erre: Candidásoknak rozskenyér
2012-12-16T15:36:35+01:00
2012-12-16T15:36:35+01:00
védőnő1
http://blog.hu/user/251478
<a href="http://lorien.blog.hu/2009/10/05/candidasoknak_rozskenyer?fullcommentlist=1#c7276033" class="reply_nick_21667" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 7276033 );">@Bridget</a>: <br />
<br />
Kedves Bridget!<br />
<br />
Kerestem azt a bizonyos kekszreceptet, de nem találtam. Meg tudnád adni a receptet, vagy pontosítani a biobrigi blogon, hogy hol találom? <br />
Segítségedet előre is köszönöm.<br />
<br />
Egy kezdő candida diétázó.
https://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban/full_commentlist/1#c18551449
Válasz erre: Gépesítek, avagy mit keres Lord Kenwood a háztartásban
2012-12-14T22:01:21+01:00
2012-12-14T22:01:21+01:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban?fullcommentlist=1#c18542619" class="reply_nick_767196" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18542619 );">@csikim</a>: <br />
Persze, a pürésítővel teszem el a passzírozott paradicsomot is, mégpedig úgy, hogy nyersen passzírizinm lés utána épp csak megforralom, így megnarad a paradicsom friss íze.<br />
<br />
A közepes sebességű adapter ... hát nem emlékszem, van-e még másik, amihez kellene, de ez hasznos lenne, persze ezért nem váltok gépet, és ha sokkal drágább, nem muszáj emiatt azt választanod - amúgy is te tudod, mire szeretnéd használni.<br />
<br />
AT320A nincs még, de tervezem, hogy közelebbi ismerettséget kötök vele :)<br />
<br />
A KM010 amúgy annyiért nem is rossz.
https://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban/full_commentlist/1#c18542619
Válasz erre: Gépesítek, avagy mit keres Lord Kenwood a háztartásban
2012-12-13T22:23:11+01:00
2012-12-13T22:23:11+01:00
csikim
http://blog.hu/user/767196
<a href="http://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban?fullcommentlist=1#c18516227" class="reply_nick_36994" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18516227 );">@lorien</a>: Köszönöm a részletes választ, nagy segítséget jelent a kiegészítők vonatkozásában. <br />
<br />
AT644 pürésítővel gyümölcsökön kívül a paradicsomot is jól lehet passzírozni befőzéskor?<br />
<br />
A középső sebességű adapter az AT640 Foood Processoron kívül még melyik kiegészítőhöz szükséges? Én úgy láttam, hogy a többi kiegészítőhöz nem kell a közepes sebességű adapter. A KM010 már megfelelne ennek a kritériumnak (közepes sebességű adapter + erősebb motor), csak elég húzós az ára, bár ebay-on láttam 155.000 Ft körül turmixszal, AT320A-val, AT340-nel és mégy egy plusz fém keverőtállal, szóval nem rossz ár lenne, de alapgépet nézve jóval drágább a KM416-nál, ezért gondolkozok rajta ennyit.<br />
AT320A-val vannak tapasztalataid, szerinted mennyire hasznos kiegészítő?<br />
Köszönöm a segítséget, további szép estét!
https://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban/full_commentlist/1#c18516227
Válasz erre: Gépesítek, avagy mit keres Lord Kenwood a háztartásban
2012-12-11T07:20:39+01:00
2012-12-11T07:20:39+01:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban?fullcommentlist=1#c18514834" class="reply_nick_767196" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 18514834 );">@csikim</a>: <br />
Őlordságával továbbra is nagyon meg vagyok elégedve. Talán mai fejjel néhány kiegészítőt már nem vettem volna meg, de leginkább csak azért, mert kiderült, hogy valójában nincs is rá szükségem. Ilyen pl. a gyümölcscentrifuga (AT-641), amelyet mindössze pár alkalommal használtunk, ennek leginkább az az oka, hogy nem iszunk különféle leveket, inkább egyben megesszük a zöldséget-gyümölcsöt. A szeletelőt (AT998A) szintén ritkán használom, mivel szakácskéssel általában gyorsabban végzek, ipari mennyiségű csalamádét pedig ritkán készítek. Amit te írsz AT340, az talán sokkal jobbnak is tűnik ennél. <br />
<br />
A különböző tésztakészítő feltétek is ritkán kerülnek elő, mivel eddig nem sikerült olyan morzsalékos állagú tésztát készíteni, amit utána jól lehetne vele használni. Megnéztem a gyári videót is, ott sem tűnik túl egyszerűnek. Talán jobban jártam volna, ha inkább tésztanyújtót vettem volna helyette, a lasagne-készítés miatt arra több szükségem van, de azért nem adom fel, és még próbálkozom.<br />
<br />
Nyugodtan hagyd magad meggyőzni a Chef irányában, hosszú távon az a jó választás, a kiegészítők általában a Chef vagy a Major (Titanium) szériákhoz érhetők el, és ez nagyon fontos érv.<br />
<br />
A leghasznosabb kiegészítőim továbbra is a fagyigép, passzírozó és az üvegturmix triumvirátus, ezeket meglehetősen sűrűn használom. Nagy álmom lenne egy nagy aprító (AT640), de az én gépem nem rendelkezik közepes sebességű adapterrel, így ez nem elérhető, csak a kistestvére, az AT320A.<br />
<br />
Jómagam mindent közvetlenül a Kenwood hazai képviseletén vettem, de most már a neten számos jó webáruház létezik, ahol kedvező áron hozzá lehet jutni mindenhez (argep.hu vagy arukereso.hu sokat segíthet).<br />
<br />
A teljesítménnyel kapcsolatban megnyugtatlak, sosem volt még vele probléma, a 750 W bőségesen elég mindenre, eddig nem voltam még olyan helyzet közelében sem, hogy kevésnek éreztem volna, illetve erőlködött volna a gép. Ez igaz olyankor is, amikor 2 kg kenyértésztát dagasztok vele.
https://lorien.blog.hu/2008/05/28/gepesitek_avagy_mit_keres_lord_kenwood_a_haztartasban/full_commentlist/1#c18514834
Válasz erre: Gépesítek, avagy mit keres Lord Kenwood a háztartásban
2012-12-10T22:04:17+01:00
2012-12-10T22:04:17+01:00
csikim
http://blog.hu/user/767196
Kedves Lorien!<br />
Szeretnék csatlakozni a Lord Kenwood klubhoz, ezért érdeklődnék a tapasztalataidról (nagyon hasznos az összefoglalód) :) Először a Km266-ban gondolkoztam én is, de egyre jobban a Chef felé (Km416 vagy 336) kezdek hajlani, bár még erősen győzködöm magam az ára miatt. Elsődlegesen sütéshez kellene, beleértve kenyérsütésnél a dagasztást, de szükségem lenne a szeletelő funkcióra is az előkészítéshez, talán a húsdaráló is jó lenne, későbbiekben egy pürésítőt is terveznék hozzá. A Km 416-os 750 W motorja mennyire bírja neked az igénybevételt (a 336-os 800 W, a Km 266-os 900 W, ezért is gondolkozok, hogy melyik legyen)? <br />
Mennyire vált be a tésztakészítő kiegészítő (bár van kézi tésztagépem, de tetszik a sok kiegészítő a tésztagéphez, főleg a makaróni típusúak, bár a lasagne feltét is jó lehet)?<br />
Gyümölcscentrifugát vettél hozzá végül, ha igen, milyen, megéri megvenni? <br />
Megírnád a szeletelő-aprító cikkszámát, közvetlenül a nagy tálba szeletel?<br />
Találtam a neten egy 3 db-os tartozékkészletet (MA 350), amiben egy AT950A húsdaráló, egy AT 340 szeletelő és egy AT 312-es citrusprés van 48.000 ft-ért, ez nem tűnik rossz árnak.<br />
Honnan vetted a gépet és a kiegészítőket, megköszönném, ha megírnád a beszerzési forrást, illetve, ha válaszolnál a kérdéseimre. Előre is köszi!
https://lorien.blog.hu/2012/09/13/dg_street_food_show_es_blogkostolo_ahogy_en_lattam/full_commentlist/1#c17867196
Válasz erre: DG Street Food Show és Blogkóstoló: ahogy én láttam
2012-09-21T18:25:28+02:00
2012-09-21T18:25:28+02:00
efes
http://blog.hu/user/190794
<a href="http://lorien.blog.hu/2012/09/13/dg_street_food_show_es_blogkostolo_ahogy_en_lattam?fullcommentlist=1#c17838219" class="reply_nick_36994" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17838219 );">@lorien</a>: Ja a fácsén láttam, de valahogy nem raktam össze, hogy mi is ez, meg hogy.
https://lorien.blog.hu/2012/09/13/dg_street_food_show_es_blogkostolo_ahogy_en_lattam/full_commentlist/1#c17867192
Válasz erre: DG Street Food Show és Blogkóstoló: ahogy én láttam
2012-09-21T18:24:36+02:00
2012-09-21T18:24:36+02:00
efes
http://blog.hu/user/190794
<a href="http://lorien.blog.hu/2012/09/13/dg_street_food_show_es_blogkostolo_ahogy_en_lattam?fullcommentlist=1#c17838219" class="reply_nick_36994" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17838219 );">@lorien</a>: Köszi :) Kipróbáljuk.
https://lorien.blog.hu/2012/09/13/dg_street_food_show_es_blogkostolo_ahogy_en_lattam/full_commentlist/1#c17838219
Válasz erre: DG Street Food Show és Blogkóstoló: ahogy én láttam
2012-09-18T16:26:24+02:00
2012-09-18T16:26:24+02:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
Köszi mindenkinek! :)<br />
<br />
<a href="http://lorien.blog.hu/2012/09/13/dg_street_food_show_es_blogkostolo_ahogy_en_lattam?fullcommentlist=1#c17822492" class="reply_nick_190794" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17822492 );">@efes</a>: <br />
Pedig promótáltam a fácsén is :) Két bejegyzéssel ezelőtt itt a recept is a Food Show ajánló poszt végén. Annyi módosítást tehetsz, hogy egy kis tejszínnel (mondjuk 5 adahoz 125 ml) lazítod a tölteléket, ez függ attól is, mennyire lágy, krémes a túró.
https://lorien.blog.hu/2012/08/10/marhalabszar_padlizsannal_paradicsommal_fejtett_babbal/full_commentlist/1#c17838190
Válasz erre: Marhalábszár padlizsánnal, paradicsommal, fejtett babbal
2012-09-18T16:23:27+02:00
2012-09-18T16:23:27+02:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2012/08/10/marhalabszar_padlizsannal_paradicsommal_fejtett_babbal?fullcommentlist=1#c17828324" class="reply_nick_649850" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17828324 );">@hszs</a>: <br />
Köszi! :)<br />
A babnál nehéz pontosan eltalálni a folyadékot, de ahogy írod is, menet közben lehet pótolni.
https://lorien.blog.hu/2012/08/10/marhalabszar_padlizsannal_paradicsommal_fejtett_babbal/full_commentlist/1#c17828324
Válasz erre: Marhalábszár padlizsánnal, paradicsommal, fejtett babbal
2012-09-17T11:37:50+02:00
2012-09-17T11:37:50+02:00
hszs
http://blog.hu/user/649850
Kedves Lorien!<br />
<br />
Örülök, hogy ráleltem erre a receptre, elkészítettem, a fentihez képest féladaggal.<br />
<br />
Nagyon finom lett, gratulálok a receptötlethez!<br />
<br />
Mondjuk nem sikerült teljesen a hús-bab főzést összehangolnom, és állandóan utántöltögetnem kellett folyadékot, így végül kissé sűrűbb, masszaszerű lett az étel, közel sem olyan attraktív, mint a te tálalási fotódon.<br />
<br />
Majd legközelebb az esztétikum is sikerül... :-)
https://lorien.blog.hu/2012/09/13/dg_street_food_show_es_blogkostolo_ahogy_en_lattam/full_commentlist/1#c17822492
Válasz erre: DG Street Food Show és Blogkóstoló: ahogy én láttam
2012-09-16T17:43:03+02:00
2012-09-16T17:43:03+02:00
efes
http://blog.hu/user/190794
bazki, erről is most olvasok. ennek a húsmentes paprikának van receptje?
https://lorien.blog.hu/2012/09/13/dg_street_food_show_es_blogkostolo_ahogy_en_lattam/full_commentlist/1#c17816414
Válasz erre: DG Street Food Show és Blogkóstoló: ahogy én láttam
2012-09-15T16:35:10+02:00
2012-09-15T16:35:10+02:00
világevő
http://blog.hu/user/514570
ez tényleg jól néz ki!
https://lorien.blog.hu/2012/09/13/dg_street_food_show_es_blogkostolo_ahogy_en_lattam/full_commentlist/1#c17806902
Válasz erre: DG Street Food Show és Blogkóstoló: ahogy én láttam
2012-09-14T08:26:02+02:00
2012-09-14T08:26:02+02:00
koczka_mate
http://blog.hu/user/298332
Kár, hogy lemaradtam róla... szuperül néz ki minden! :)))
https://lorien.blog.hu/2012/09/13/dg_street_food_show_es_blogkostolo_ahogy_en_lattam/full_commentlist/1#c17806257
Válasz erre: DG Street Food Show és Blogkóstoló: ahogy én láttam
2012-09-13T23:54:29+02:00
2012-09-13T23:54:29+02:00
ehran
http://blog.hu/user/17773
Örülök én is, hogy találkoztunk, egy élmény volt. :)
https://lorien.blog.hu/2012/09/13/dg_street_food_show_es_blogkostolo_ahogy_en_lattam/full_commentlist/1#c17805160
Válasz erre: DG Street Food Show és Blogkóstoló: ahogy én láttam
2012-09-13T21:07:19+02:00
2012-09-13T21:07:19+02:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2012/09/13/dg_street_food_show_es_blogkostolo_ahogy_en_lattam?fullcommentlist=1#c17804059" class="reply_nick_164951" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17804059 );">@beatbull</a>: <br />
Köszi! :)<br />
Hát egy kis pánik volt, de csak tényleg kicsi, végül is nem volt annyira vészes, és pár perc múlva már el is feledkeztem róla, annyira beindult a verkli :)
https://lorien.blog.hu/2012/09/13/dg_street_food_show_es_blogkostolo_ahogy_en_lattam/full_commentlist/1#c17804059
Válasz erre: DG Street Food Show és Blogkóstoló: ahogy én láttam
2012-09-13T19:10:33+02:00
2012-09-13T19:10:33+02:00
beatbull
http://blog.hu/user/164951
Nagyon finom volt és kimondottan jól esett a töltött paprikád a hosszú nap végén! Nem is írtad, hogy mit pánikoltál közvetlenül tálalás előtt néhány megégett héj miatt ;)
https://lorien.blog.hu/2012/08/28/dining_guide_food_show/full_commentlist/1#c17761586
Válasz erre: Dining Guide Food Show
2012-09-10T10:31:46+02:00
2012-09-10T10:31:46+02:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2012/08/28/dining_guide_food_show?fullcommentlist=1#c17753933" class="reply_nick_752421" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17753933 );">@tujunga</a>: <br />
Szia!<br />
Köszi! Örülök, hogy sikerült megtalálni a kérdésre a választ. Egyébként más irányból is lehet próbálkozni, példáult bulgurral és gorgonzolával (egy kis tojás mehet még kötőanyagnak) is működik, vagy akár egy jobb féle kerekszemű rizsből és zöldségekből is készíthetsz egy lágy, tölteléknek való piláf-szerűséget.
https://lorien.blog.hu/2012/08/28/dining_guide_food_show/full_commentlist/1#c17753933
Válasz erre: Dining Guide Food Show
2012-09-08T22:25:59+02:00
2012-09-08T22:25:59+02:00
tujunga
http://blog.hu/user/752421
Szia, Lorien!<br />
<br />
Isteni volt a Juhtúrós paprika, köszönjük:)) Épp megfelelő adag volt a kóstoláshoz és a fantázia beindításához. Vegetáriánus vagyok (alapvetően:))és már régen foglalkoztat a gondolat, hogy milyen módon lehetne megldani hús nélkül a töltött paprikát. (szójával neeee!!!) <br />
A ma esti kóstolód megadta a választ, még egyszer köszi.<br />
üdv Kata
https://lorien.blog.hu/2012/08/31/lazac_paradicsomos_edeskomennyel/full_commentlist/1#c17679991
Válasz erre: Lazac paradicsomos édesköménnyel
2012-08-31T20:37:53+02:00
2012-08-31T20:37:53+02:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2012/08/31/lazac_paradicsomos_edeskomennyel?fullcommentlist=1#c17678714" class="reply_nick_192437" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17678714 );">@Miner.hu</a>: <br />
Köszi! :)
https://lorien.blog.hu/2012/08/31/lazac_paradicsomos_edeskomennyel/full_commentlist/1#c17678714
Válasz erre: Lazac paradicsomos édesköménnyel
2012-08-31T18:39:38+02:00
2012-08-31T18:39:38+02:00
Miner.hu
http://blog.hu/user/192437
Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: <a rel="nofollow" href="http://www.facebook.com/gasztro">www.facebook.com/gasztro</a>.
https://lorien.blog.hu/2012/08/13/sertesszuz_paradicsomos_ceruzababbal/full_commentlist/1#c17537279
Válasz erre: Sertésszűz paradicsomos ceruzababbal
2012-08-13T19:28:47+02:00
2012-08-13T19:28:47+02:00
bonnie
http://blog.hu/user/105132
az úttörő ahol tud segít ;)
https://lorien.blog.hu/2012/08/13/sertesszuz_paradicsomos_ceruzababbal/full_commentlist/1#c17537276
Válasz erre: Sertésszűz paradicsomos ceruzababbal
2012-08-13T19:27:48+02:00
2012-08-13T19:27:48+02:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2012/08/13/sertesszuz_paradicsomos_ceruzababbal?fullcommentlist=1#c17536991" class="reply_nick_105132" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17536991 );">@bonnie</a>: <br />
khmm.... már nem is :)
https://lorien.blog.hu/2012/08/13/sertesszuz_paradicsomos_ceruzababbal/full_commentlist/1#c17536991
Válasz erre: Sertésszűz paradicsomos ceruzababbal
2012-08-13T18:37:48+02:00
2012-08-13T18:37:48+02:00
bonnie
http://blog.hu/user/105132
csak a bab hiányzik a felsorolásból ;)
https://lorien.blog.hu/2012/07/16/le_tour_de_serpenyo_15_etap_samatan_pau_gascogne-i_aszalt_szilvas_nyul_vorosborban/full_commentlist/1#c17379347
Válasz erre: Le Tour de Serpenyő 15. etap Samatan - Pau: Gascogne-i aszalt szilvás nyúl vörösborban
2012-07-23T14:57:56+02:00
2012-07-23T14:57:56+02:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2012/07/16/le_tour_de_serpenyo_15_etap_samatan_pau_gascogne-i_aszalt_szilvas_nyul_vorosborban?fullcommentlist=1#c17366554" class="reply_nick_190794" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17366554 );">@efes</a>: <br />
Abszolút. A franciák hagyományosan rengeteg kacsa- és libazsírt használnak. Egyébként beltartalilag is közel olyan jó, mint az olívaolaj.
https://lorien.blog.hu/2012/07/16/le_tour_de_serpenyo_15_etap_samatan_pau_gascogne-i_aszalt_szilvas_nyul_vorosborban/full_commentlist/1#c17366554
Válasz erre: Le Tour de Serpenyő 15. etap Samatan - Pau: Gascogne-i aszalt szilvás nyúl vörösborban
2012-07-21T13:31:30+02:00
2012-07-21T13:31:30+02:00
efes
http://blog.hu/user/190794
Ez a kacsazsír autentik? Nem viszi el a nyuszihúst más dimenziókba?
https://lorien.blog.hu/2012/07/03/le_tour_de_serpenyo_3_etap_orchies_boulogne-sur-mer/full_commentlist/1#c17153601
Válasz erre: Le Tour de Serpenyő 3. etap Orchies - Boulogne-sur-Mer: Citromos, zöldséges tőkehalleves
2012-07-08T10:02:19+02:00
2012-07-08T10:02:19+02:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2012/07/03/le_tour_de_serpenyo_3_etap_orchies_boulogne-sur-mer?fullcommentlist=1#c17147438" class="reply_nick_412435" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17147438 );">@Espelette</a>: <br />
Köszi! :)
https://lorien.blog.hu/2012/07/03/le_tour_de_serpenyo_3_etap_orchies_boulogne-sur-mer/full_commentlist/1#c17147438
Válasz erre: Le Tour de Serpenyő 3. etap Orchies - Boulogne-sur-Mer: Citromos, zöldséges tőkehalleves
2012-07-06T21:15:44+02:00
2012-07-06T21:15:44+02:00
Espelette
http://blog.hu/user/412435
Nagyon tetszik ez a gasztronomiai Tour de France! Kivancsian varom a folytatast, persze a tobbiek blogjat is nezem. Ha gond van a receptek forditasaval, szivesen segitek.<br />
Allez, allez!
https://lorien.blog.hu/2012/07/02/le_tour_de_serpenyo_2_etap_vise_tournai_a_sorfozo_nyulpecsenyeje/full_commentlist/1#c17132484
Válasz erre: Le Tour de Serpenyő, 2. etap Visé - Tournai: a sörfőző nyúlpecsenyéje
2012-07-04T18:52:59+02:00
2012-07-04T18:52:59+02:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2012/07/02/le_tour_de_serpenyo_2_etap_vise_tournai_a_sorfozo_nyulpecsenyeje?fullcommentlist=1#c17125646" class="reply_nick_190794" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 17125646 );">@efes</a>: <br />
Hát a kinézete so-so, de azért annyira nem vészes, és sokkal jobb, mint egy sima krumplipüré. Valahol ettem én már ilyet régebben, meg olvastam is róla, de csak most jutottam el, hogy magam csináljak is ilyet, de ennek az a következménye, most már fenn is marad a repertoáron :)
https://lorien.blog.hu/2012/07/02/le_tour_de_serpenyo_2_etap_vise_tournai_a_sorfozo_nyulpecsenyeje/full_commentlist/1#c17125646
Válasz erre: Le Tour de Serpenyő, 2. etap Visé - Tournai: a sörfőző nyúlpecsenyéje
2012-07-03T17:43:13+02:00
2012-07-03T17:43:13+02:00
efes
http://blog.hu/user/190794
Ajj, én ilyen stoempet szoktam csinálni!! Azt hittem, hogy az én találmányom, de olyan gusztustalanul tud kinézni, hogy sosem reklámozom... Erre meg tessék. :D
https://lorien.blog.hu/2012/07/03/le_tour_de_serpenyo_3_etap_orchies_boulogne-sur-mer/full_commentlist/1#c17121959
Válasz erre: Le Tour de Serpenyő 3. etap Orchies - Boulogne-sur-Mer: Citromos, zöldséges tőkehalleves
2012-07-03T10:05:59+02:00
2012-07-03T10:05:59+02:00
efes
http://blog.hu/user/190794
:)
https://lorien.blog.hu/2012/04/23/pisztrang_sparga_ujkrumpli_lime_martas/full_commentlist/1#c16843610
Válasz erre: Sült pisztráng spárgával, újkrumplival, lime mártással
2012-05-28T12:22:34+02:00
2012-05-28T12:22:34+02:00
Mitzi von Küche
http://blog.hu/user/73895
Mai ebédünk lesz pontosan ez, kapros újkrumplival és spárgával, de a hal az tengeri süllő (vagy sügér, vagy ahogy tetszik - nem volt latin név mellékelve hozzá).
https://lorien.blog.hu/2012/05/15/gnocchi_hosszan_keszult_raguval/full_commentlist/1#c16838969
Válasz erre: Gnocchi hosszan készült raguval
2012-05-27T16:54:37+02:00
2012-05-27T16:54:37+02:00
hajdul (törölt)
http://blog.hu/user/195891
Én soha nem teszek tojást a krumplis tésztákba. Könnyebb és nem kell annyi liszt, amitől nagyon hamar megkeményedik. Az pedig tévképzet, hogy főzni (magyarosan) csakis veresborral lehet.
https://lorien.blog.hu/2012/05/15/gnocchi_hosszan_keszult_raguval/full_commentlist/1#c16712304
Válasz erre: Gnocchi hosszan készült raguval
2012-05-19T16:47:08+02:00
2012-05-19T16:47:08+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
ha előbb észreveszem, mondtam volna, hogy fagyassz le belőle egy adagot nyárig! :)
https://lorien.blog.hu/2012/05/15/gnocchi_hosszan_keszult_raguval/full_commentlist/1#c16703189
Válasz erre: Gnocchi hosszan készült raguval
2012-05-18T10:25:31+02:00
2012-05-18T10:25:31+02:00
efes
http://blog.hu/user/190794
Én már nagyon régen nem iszok magyar bort (ha igen, nagyon ritkán, akkor viszont villányi erős közepet, valami Vyliant vagy Bockot), de nem is találkoztam savas vörössel... Jó olasz asztali boroknál nincs jobb. Olcsó, itatja magát és inni is lehet belőlük. Vastag falú vizespohárból, parasztosan. De sosem savas és a taninjai is szolidak. Értelemszerűen főzni is jó velük. (Nem érdekel, hogyan készül. Ha fejem nem fáj utána, az a bor jó, ha jó belőle inni is.) :)
https://lorien.blog.hu/2012/05/15/gnocchi_hosszan_keszult_raguval/full_commentlist/1#c16693436
Válasz erre: Gnocchi hosszan készült raguval
2012-05-17T10:20:54+02:00
2012-05-17T10:20:54+02:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2012/05/15/gnocchi_hosszan_keszult_raguval?fullcommentlist=1#c16688926" class="reply_nick_190794" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 16688926 );">@efes</a>: <br />
Nem tudom, hogy új trend-e vagy sem (valószínűleg nem, ha jól emlékszem, már az Ínyesmester is fehérbort emleget a pörköltbe, és az olaszok is sokat főznek fehérrel, amit aztán vörössel fogyasztanak).<br />
<br />
Mindenesetre már többször jutottam arra a megállapításra, hogy a vörösbor tanninjaitól túlságosan savas, nehéz lesz az étel, könnyen felborul a harmónia, amit én szeretek elkerülni (paradicsomból is a lágyabb fajtákat használom főzéshez). Hacsak nem kifejezetten vörösboros ételt akarok készíteni, akkor mindig fehéret használok. Akár vakpróbát is tehetsz egyszer, valószínűleg a fehérrel készült étel jobban fog ízleni.<br />
<br />
Másik, talán kicsit kevésbe fontos, de manapság sokakat érintő kérdés az ár. Ugye az alapvetés, hogy csak és kizárólag olyan borral főzünk, amit egyébként is szívesen megiszunk. A jó vörösborok döntő többsége a 2-3000 Ft-os, de inkább az e fölötti árkategóriában versenyez. Egy palack ebből csak a főzéshez igencsak megdobja a költségvetést, míg jó fehéret (nem csúcsbort) már a 800-1200 Ft között számosat kapsz. Épp tavaly karácsony előtt vettünk pár 1500 Ft körüli vöröset, általában a nevesebb borászoktól, többségükben újbort vagy a pince alapborát, és szinte mind ihatatlanul savasnak bizonyult.
https://lorien.blog.hu/2012/05/15/gnocchi_hosszan_keszult_raguval/full_commentlist/1#c16688926
Válasz erre: Gnocchi hosszan készült raguval
2012-05-16T20:09:54+02:00
2012-05-16T20:09:54+02:00
efes
http://blog.hu/user/190794
Ez valami új trend, hogy vörös helyett fehérborban pároljuk a marhát? Mostanában már többször belefutottam ebbe, és a borjú saltimboccánál még rá is tudtam bólintani, de marhanyaknál?
https://lorien.blog.hu/2012/04/23/pisztrang_sparga_ujkrumpli_lime_martas/full_commentlist/1#c16460960
Válasz erre: Sült pisztráng spárgával, újkrumplival, lime mártással
2012-04-23T15:27:46+02:00
2012-04-23T15:27:46+02:00
Hobbychef
http://blog.hu/user/474150
Ez nagyon nyerő nálam,
https://lorien.blog.hu/2008/11/02/a_marhahusleves_es_kovetkezmenye_a_tafelspicc_avagy_forditva_vkf_20/full_commentlist/1#c16415178
Válasz erre: A marhahúsleves és következménye, a táfelspicc, avagy fordítva - VKF 20
2012-04-18T18:42:50+02:00
2012-04-18T18:42:50+02:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2008/11/02/a_marhahusleves_es_kovetkezmenye_a_tafelspicc_avagy_forditva_vkf_20?fullcommentlist=1#c16403559" class="reply_nick_720456" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 16403559 );">@Wahula Jakab</a>: <br />
Nyugdíjas módon is biztos finomat lehet készíteni :) Néha én is csak egyféléből készítem, és nem kapok mindig fartőt, akkor az van, ami, de nem sozkott panasz lenni rá :)
https://lorien.blog.hu/2008/11/02/a_marhahusleves_es_kovetkezmenye_a_tafelspicc_avagy_forditva_vkf_20/full_commentlist/1#c16403559
Válasz erre: A marhahúsleves és következménye, a táfelspicc, avagy fordítva - VKF 20
2012-04-17T19:26:42+02:00
2012-04-17T19:26:42+02:00
Wahula Jakab
http://blog.hu/user/720456
Hú ezt kár volt elolvasnom.Hétvégén költségekbe kell vernem magamat.Talán kicsit szerényebb lesz "nyugdíjas módon"de meglesz.Afeleségem fantasztikusan jól főzi.Mi csak egyféle húsból/alacsony hátszin de így is kitűnő.
https://lorien.blog.hu/2012/04/05/kakukkfuves_sullofile_fokhagymas_spenottal_joghurttal/full_commentlist/1#c16301840
Válasz erre: Kakukkfüves süllőfilé fokhagymás spenóttal, joghurttal
2012-04-06T09:19:45+02:00
2012-04-06T09:19:45+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
Köszi, ezt átküldöm a zuramnak, had fejlődjön a halsütési technikája :)
https://lorien.blog.hu/2012/03/30/szarvasgerinc_turbolyapesztoval_kiflikrumplival/full_commentlist/1#c16246649
Válasz erre: Szarvasgerinc turbolyapesztóval, kiflikrumplival
2012-03-31T17:05:57+02:00
2012-03-31T17:05:57+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
holnap megyek kutyázni, majd jól szétnézek!
https://lorien.blog.hu/2012/03/30/szarvasgerinc_turbolyapesztoval_kiflikrumplival/full_commentlist/1#c16235406
Válasz erre: Szarvasgerinc turbolyapesztóval, kiflikrumplival
2012-03-30T14:00:56+02:00
2012-03-30T14:00:56+02:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2012/03/30/szarvasgerinc_turbolyapesztoval_kiflikrumplival?fullcommentlist=1#c16235304" class="reply_nick_119057" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 16235304 );">@chilii</a>: <br />
Itt a környéken mindenhol van, ezt most épp az egyik rokon kertje végéből :) Egyébként jellemzően akácosok, bodzások aljnövényzetében mindenhol előfordul, szerintem felétek is.
https://lorien.blog.hu/2012/03/30/szarvasgerinc_turbolyapesztoval_kiflikrumplival/full_commentlist/1#c16235304
Válasz erre: Szarvasgerinc turbolyapesztóval, kiflikrumplival
2012-03-30T13:51:22+02:00
2012-03-30T13:51:22+02:00
chilii
http://blog.hu/user/119057
hol szedtél turbolyát?
https://lorien.blog.hu/2012/03/27/rantott_harcsa_turbolyas_tormas_krumplisalataval/full_commentlist/1#c16218943
Válasz erre: Rántott harcsa turbolyás-tormás krumplisalátával
2012-03-29T03:33:15+02:00
2012-03-29T03:33:15+02:00
frezenstein
http://blog.hu/user/486486
Nagyon jól néz ki, összefutott a nyál a számban. Rögtön éhes lettem, megyek enni egy kis gulyáslevest.
https://lorien.blog.hu/2012/03/27/rantott_harcsa_turbolyas_tormas_krumplisalataval/full_commentlist/1#c16214195
Válasz erre: Rántott harcsa turbolyás-tormás krumplisalátával
2012-03-28T16:22:20+02:00
2012-03-28T16:22:20+02:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2012/03/27/rantott_harcsa_turbolyas_tormas_krumplisalataval?fullcommentlist=1#c16210398" class="reply_nick_190794" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 16210398 );">@efes</a>: <br />
Az a rántott kagyló miféléből volt? Gondlom nem kék vagy feketekagyló, urambocsá' osztriga.
https://lorien.blog.hu/2012/03/27/rantott_harcsa_turbolyas_tormas_krumplisalataval/full_commentlist/1#c16214172
Válasz erre: Rántott harcsa turbolyás-tormás krumplisalátával
2012-03-28T16:20:58+02:00
2012-03-28T16:20:58+02:00
lorien
http://blog.hu/user/36994
<a href="http://lorien.blog.hu/2012/03/27/rantott_harcsa_turbolyas_tormas_krumplisalataval?fullcommentlist=1#c16206419" class="reply_nick_474150" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 16206419 );">@Hobbychef</a>: <br />
Azért csak rántott. Néha én is elcsábulok, végül is nem szégyen és jól is sikerült :)<br />
<br />
<a href="http://lorien.blog.hu/2012/03/27/rantott_harcsa_turbolyas_tormas_krumplisalataval?fullcommentlist=1#c16210415" class="reply_nick_190794" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 16210415 );">@efes</a>: <br />
Ja, a békacomb nekem csak kétszer volt meg, de mindkettő rántva. Pedig biztosan van rá más módozat is :)
https://lorien.blog.hu/2012/03/27/rantott_harcsa_turbolyas_tormas_krumplisalataval/full_commentlist/1#c16210415
Válasz erre: Rántott harcsa turbolyás-tormás krumplisalátával
2012-03-28T11:25:30+02:00
2012-03-28T11:25:30+02:00
efes
http://blog.hu/user/190794
békacomb is csak rántva.
https://lorien.blog.hu/2012/03/27/rantott_harcsa_turbolyas_tormas_krumplisalataval/full_commentlist/1#c16210398
Válasz erre: Rántott harcsa turbolyás-tormás krumplisalátával
2012-03-28T11:23:53+02:00
2012-03-28T11:23:53+02:00
efes
http://blog.hu/user/190794
én például a jó sovány pontyszeletet kifejezetten imádom rántva. bénejem meg egyszer evett rántott kagylót, és szerette...