Lassan közhelyszámba megy ezen blogon, hogy szombaton halnap. Pedig így volt ez tegnapelőtt is. A halasnál meglehetősen gyenge volt a felhozatal, de ez múlt szombati teendőimet figyelembe véve nem is volt baj, mert csak valami nagyon egyszerű halételre volt időm. Végül úgy döntöttem, hogy a kárászok tűnnek a legjobb vételnek, élősúlyban jó 80-90 dekásak is voltak, ezekből elhoztam tehát kettőt. Amikor a kaprot megvettem, még nem volt semmilyen konkrét elképzelésem vele kapcsolatban, csak este, közvetlenül az elkészítés előtt döntöttem a módozatról.
Hozzávalók (2-3 adag)
- 2 db nagyobb kárász
- 30 deka házitejföl
- 1 csokor kapor
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
A megtisztított kárászokat megmostam, és amilyen sűrű csak tudtam, beirdaltam, megsóztam. A tejfölben elkevertem az apróra vágott kaprot, és a beletört fokhagymát. Ezzel a kencével kívül-belül bekentem őket, jól belenyomkodva az irdalásba is. Tepsibe helyeztem őket, a maradék tejfölt rájuk öntöttem, és 35 perc alatt 200 fokon megsütöttem. Lefedni nem kell. Előző napról maradt egy kis krumplipüré, azzal ettük, jól illik hozzá, bőven lehet rá locsolni a keletkező tejfölös pecsenyeléből.
Utolsó kommentek