A piacon sokadjára nem tudtam ellenállni a gyönyörű vajbab lárványának, gyorsan vettem is belőle fél kilót, még ha meglehetősen drágán is adták. Különösebb tervem nem volt vele, de mire elpakoltam, hamarjában el is terveztem, milyen kiváló előétel lesz belőle négy személyre. Már csak némi harcsafilé kellett hozzá vennem, minden más megvolt.
Hozzávalók
- 500 g vajbab
- 500 g harcsafilé
- 1 ek. cukor
- 1+1 ek. tisztított vaj
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- 1 babérlevél
- frissen vágott kapor
- török vagy görög /sűrű/ joghurt tálaláskor
A megtisztított babot kb. 3 centisre vágtam. Tisztított vajat olvasztottam, melyen 1 csapott evőkanál cukrot karemellizáltam, rádobtam a babot, és kicsit megpirítottam. Hozzáadtam egy babérlevelet, felöntöttem egy deci száraz rajnai rizlinggel, és lassú tűzön pároltam. Amikor kezdett puhulni, egy serpenyőben vajat hevítettem, a 2-3 centis kockákra vágott harcsafilét kissé megpirítottam, majd a babhoz adtam. Pár percig együtt pároltam, megszórtam frissen vágott kaporral, a babérlevelet kivadásztam és tálaltam. A sűrű török joghurt kiválóan illik hozzá.
Utolsó kommentek