Ez az egyszerű kis étel a homáros vacsora első fogása volt. Bevallom, ezúttal előre csomagolt salátakeveréket vettem a Metróban, olyat, amiben sok fajta zöldség van, úgy mint fejes saláta, jégsaláta, sárgarépa, káposzta és a jó ég tudja, még mi. Szereztem hozzá 5-6 apró, nagyon ízes mandarint, ennyi pont elég hozzá, és jól ellenpontozza a néhány szelet rózsaszínre sült szűzet.
![]() |
Hozzávalók (5 adag)
- 1 sertésszűz (kb. 350g)
- olívaolaj, só bors
- 250 g vegyes salátakeverék
- 5-6 apró mag nélküli mandarin
- 50 ml vérnaracsszirup
- 50 ml közepesen erős olívaolaj
- só, bors
1. A húst egy-másfél órával a sütés előtt előveszem, megtisztítom a hártyáktól, bedörzsölöm olívaolajjal, és a pulton hagyom. Forró serpenyőben pár csepp olívaolajon körbepirítom, sózom, borsozom, tepsibe teszem, és 180 fokos sütőben 15 percet sütöm. Amikor kiveszem, 10 percet pihentetem.
2. A mandarint megtisztítom, gerezdjeire szedem, a salátakeverékhez adom.
3. A narancsszirupot, sót, borsot, olívaolajat egy kis zárható befőttes üvegben összerázom, rálocsolom a salátára, összeforgatom és tálalom.
4. A húst éles késsel ferdén 6-7 mm-es szeletekre vágom, és a saláta tetejére helyezem.
Rajnai rizling vagy esetleg somlói juhfark jól illik hozzá.
Utolsó kommentek