A könnyű, gyors, tavasz végi vacsorák sorozat jelentkezik. Nem is érdemes erről sokat írni, gyorsabb elkészíteni. Az egyedüli nehézséget a vérnarancs-szirup beszerzése jelentheti. Ugye könnyű annak, aki télen előrelátó volt, és megfelelő készletet halmozott fel belőle. Ennek hiányában egy-egy citromból, narancsból, grépfrútból és ízlés szerinti barnacukorból pár perc alatt össze lehet ütni egy jó kis citrusszirupot, az is megteszi.
![]() |
Hozzávalók (3 adag)
- 600 g fürjtojás-méretű újkrumpli
- 500 g spárga
- 1 kisebb fej zöldsaláta vagy jégsaláta, de működik rukkolával vagy spenóttal is
- libazsír
- 2 kk római kömény
- 3 cl vérnarancs- vagy citrusszirup
- 1 kisebb csokor kapor
- 1 biocitrom
Az újkrumplit folyó víz alatt kézzel megdörzsölöm, majd párolóbetéten 12-15 perc alatt puhára gőzölöm. Közben a spárgát megtisztítom, 2-3 centis darabokra aprítom. Serpenyőben libazsírt hevítek, és közepesen erős lángon megpirítom a spárgát. Akkor a legjobb, ha tényleg színe lesz. Félreteszem, pótolom a libazsírt, és az újkrumplit is megpirítom. Ajánlatos a serpenyőt csak rázogatni, így nem törik. Amikor kész, visszateszem a spárgát, hozzáadom a mozsárban durvára tört római köményt, egy biocitrom reszelt héját, kevés finomra vágott kaprot, sót, és összepirítom. A saláta leveleit nagyobb darabokra tépem, meglocsolom a citrussziruppal, és összeforgatom a spárgával, krumplival. Főételként és köretként egyaránt kiváló.
Utolsó kommentek