lorien

Gasztronómiai beszámolóim. A konyhában és környékén elkövetett akciók, sikerek , kudarcok.

A recepteknél kérem figyelembe venni, hogy egy elátkozott, hőfokszabályozós, nem légkeverős gázsütőt használok.

A blog.hu megszüntette a regisztráció nélküli kommentelést. Szívesen várok visszajelzést e-mailben a lorien.hu kukac gmail.com címre azoktól, akik megosztanák velem véleményük, de ehhez nem szeretnének itt regisztrálni.

Utolsó kommentek

Google translate

Kávékorzó - független kávémagazin


Címkék

áfonya (1) afrika harcsa (1) ajánló (4) ajvár (1) alacsony hőfokon (2) alapanyag (2) alaplé (1) alapok (3) alma (6) almaszósz (1) almás kalácspuding (1) almás rétes (1) amandine (1) ananászos mascarpone krém (1) anansz (1) angelo kávézó (2) aszalt paradicsom (1) aszalt szilva (2) aszalt szilvás nyúl (1) ázsia (3) bab (10) bab; (1) bableves (1) badacsony (2) baki (3) balzsamecet (2) barack (2) baracklekvár (3) baracklekváros (1) bárány (5) báránycsülök; (1) bárányleves (1) báránymáj (1) bárányvese (1) barnarizs (1) baromfiudvar (3) barramundi (2) basmati rizs (1) bavette (2) bazsalikom (3) bébicukkini (1) bébisárgarépa (4) becsinált (1) bécsi krumplisaláta (1) bécsi szelet (1) belga (1) belsőség (3) bélszín (1) bélszín budapest módra (1) beszámoló (6) birka (2) birkapörkölt (1) birs (6) birsalma (3) birsalmamártás (1) birsalmás kalácspuding (1) birsalmás mákos rétes (1) birsmártás (3) birspüré (1) blogkóstoló (8) bodzaszörp (2) bodzavirág (1) bogrács (3) böjt (1) bolognese (1) bonchidai (1) boocafe (1) bor (13) bordáskel (1) bordelaise mártás (1) börek (2) borjú (5) borjúkaraj (2) borjúlapocka zöldborsóval (1) borjúpofa (1) bormártás (2) bőrös karaj (1) Bőrös malackaraj (1) bőrös malackaraj sült (1) bors (1) borscs (1) borsos tonhal meggyszósszal (1) brancin (1) breton palacsinta (1) briós (1) brokkli (1) brokkoli (4) brokkolipüré (1) brokkoli krémleves (1) bukta (2) bulgur (5) bulgursaláta (2) bundázott (1) burek (2) burgonyagombóc (1) burgonya gratin (1) busa (1) bussay (1) cafe frei (1) cannelloni (1) cápa (1) cápaharcsa (1) cápaharcsa zöldbabfőzelékkel (1) cápa spenóttal (1) capunti (1) carbonara (2) casa moro (1) cassoulet (2) cékla (14) céklaleves (2) céklasaláta (1) céklás marhafarok (1) ceruzabab (3) cézár (1) chili (3) chili con carne (1) chutney (3) cikksorozat (1) Címkék (1) cipal (1) citrom (5) citromfű mártás (1) citromos fűszeres karaj (1) citromos fűszres tarja (1) citromos zöldfűszeres vaj (1) citromszorbet (1) citrus (3) citrusmártás (1) clafoutis (1) Cocido montañé (1) comb (1) comté (1) conchiglie rigate kolbásszal (1) coq au vin (1) Coq à la bière (1) créme brulée (1) crème fraîche (1) csacsihal (1) császárhús (1) cseh (1) cserép; (1) cseresznye (2) cserke (1) csevap (2) csevapcsicsa (1) csicseriborsó (2) csicsóka gratin (1) csiga (8) csikemell sült zöldségekkel (1) csili (1) csilis bab (1) csilis citromos szójás szósz (1) csilis pontyfilé (1) csilis ropogós pontyfilé cukkinifőzelékkel (1) csipkebogyó (1) csipkebogyó mártás (1) csípős csirkemell (1) csirke (17) csirkecomb (3) csirkemáj (1) csirkemell (4) csirkepörkölt (1) csirke curry (1) csirke sörtésztában (1) csőben sült kelkáposzta (1) csokoládé (4) csokoládépuding (1) csokoládés (1) csokoládészofflé (1) csokoládétorta (1) csorba (1) csuka (13) csuka szalonnával hagymával (1) csuka turbolyával (1) csülkös bab (1) csülök (6) cukkini (21) cukkinifőzelék (2) cukrászat (6) curry (3) currys kecske (1) dalmácia (1) darázsfészek (1) desszert (37) diéta (34) diéta megszorításokkal (2) dió (1) diós rizs (2) disznótor (1) disznótoros (1) disznóvágás (1) dödöle (1) dolgok (1) duma (4) durbincs (1) édeskömény (6) édesköménygumó (1) édesköményleves gyöngybabbal kiflikrumplival (1) édesség (1) édes savanyú csípős (1) egészben sült liba töltve (1) egészben sült tarja (1) egyben sült barramumdi (1) egyben sült rostélyos (1) egyszerű (11) egytál (31) egytálétel (4) élesztő mentes (1) életmód (4) elmélkedés (3) előétel (20) előtel (1) elzászi rizlinges kakas (1) eper (1) erdei gombás (1) erdei gombás kakas (1) erdőbénye (3) erdőbénye pincefesztivál (3) eredei gomba (1) eritritol (1) és (1) észak afrika (3) észak afrika marharagu (1) étterem (8) étteremkritika (1) fácán (2) fácáncomb vajbabbal (1) fagylalt (4) fahéj (1) fánk (1) farfalle (1) fehérborban párolt marhalábszár (1) fehér marharagu (1) fejtett bab (3) fejtett bab paradicsomszószban (1) feketeretek (1) fekete kardamom (1) felfújt (1) felhívás (9) felsál (2) felvágott (1) fesztivál (1) ficelle picard (1) figlmüller (1) filé (1) filei (1) filézés (1) flekken (1) főétel (162) fogas (2) fogasfilé (1) fokhagyma (4) fokhagymás csilis capellini (1) fokhagymás csilis feketekagyló (1) fokhagymás spenót (1) fokhagyma krémleves (1) fondü (1) főtel (1) főtt füstölt marhanyelv (1) főtt hús (1) főzelék (6) fő az egészség (1) francia (11) francia hagymaleves (1) francine (2) fratin (1) fréginat (1) fúétel (1) füge (2) füge gorgonzolával (1) fürj (1) furmint (1) furmintos marharagu (1) furmintos tyúk mezei gombákkal (1) fusilli (4) fusilli sonkás (1) füstölt (1) füstölt marhanyelv (1) füstölt sonka (1) füstölt tarjás csirkés paella (1) fűszeres csirke újkrumplival (1) fúziós (1) fúziós csirkeleves vargányával (1) gabona (1) galamb (1) galette comtoise (1) garbure (1) garnéla (1) gascogne (1) gasztrnómia (4) gasztró (1) gasztrobűnök (1) gasztronauta (1) gasztronómai (1) gasztronómia (517) gasztronómia; (1) gerinc töltve (1) gersli (2) gesztenye (1) gesztenyekrémleves (1) gesztenyepüré (1) gida (1) Giro (3) gnocchi (3) gomba (7) gombamártás (1) gombóc (6) göngyölt karaj (1) göngyölt szalonna (1) gorgonzola (3) gorgonzola cukkini paradicsom (1) görög joghurt (1) gőzölt pirított (1) gőzölt spárga (1) gratin dauphinois (1) grill (4) grillezett patisszon (1) grillezett szardínia (1) grillkolbász (1) grízgombóc (1) gulyás (3) gyömbér (4) gyömbéres halleves (1) gyöngyhagyma (1) gyöngytyúk (2) gyors (19) gyros (1) gyümölcs (2) gyümölcskenyér (1) gyümölcsleves (4) gyümölcsös (1) hagyma (6) hagymalekvár (1) hajdina (1) hajdinakása (2) hajdinasaláta (1) hal (91) halászlé (1) halleves (4) hamburger (1) harcsa (5) harcsafilé spárgával sabayonnal (1) harcsapörkölt (1) harcsfilé (1) határeset (1) hátszín (2) havanna kávézó és teaház (1) házitészta (1) házi tészta (1) hegyalja (2) hegyi ragu (1) hegymagas (1) hekk (1) hellókarácsony (1) helyrehozatal (1) hétdolog (1) hidegkonyha (3) hirtelen sütés (1) hollandi mártás (2) homár (1) horvátország (1) humor (1) hurka (1) húsleves (2) húsmentes (38) húsos (1) húspogácsa (2) húsvét (1) idei liba (1) india (1) indiai (1) ínyesmester (5) jamaica (1) jégsaláta (1) jérce (1) joghurt (2) joghurtos kapros öntet (1) jótékonyság (1) juhturó (1) juhtúró (13) juhtúrós paradicsomos cékla (1) juhtúrós szalonnas farfalline (1) juhtúrós töltött paprika (1) juliska (1) juliska bab (2) kacsa (9) kacsaaprólék leves (1) kacsacomb (1) kacsagombóc leves (1) kacsamell (1) kacsasült (1) kagyló (4) kagylótészta (1) kagylótészta és karfiol (1) kairói (1) kakaó (1) kakas (4) kakaspörkölt (1) kakukkfüves citromos csilis pisztráng (1) kakukkfüves süllőfilé (1) kalács (2) kapor (2) káposzta (4) káposztás börek (1) káposztás rétes (1) kapros (1) kaprós túrógombóc (1) karaj (8) karalábé (1) karamell (2) karamellben pirított zöldségek (1) karamellizált almatorta (1) karamellkrém gyümölcskenyérrel (1) karamelltorta (1) kárász (1) kardamom (2) kardamomos málnás joghurtos öntet (1) kardhal fűszeres vajjal (1) karfiol (8) karfiolfasírt (1) karfiolleves (1) karfiol juhtúróval gnocchival (1) karfiol krémleves (1) karhal (1) karmonádli céklával (1) karmonádli krumpligombóccal (1) kávé (15) kávéház (3) kávéházi teszt (12) kávéteszt (3) kávézó (13) kecsege (6) kecsege citrommártásban (1) kecske (4) kecskemét (1) kecskeragu (1) kedvenc növények (1) kelbimbó (1) keleties serpenyős csirke (1) kelfújt (1) kelkáposzta (4) kelt (3) kenwood (1) kenyér (10) képek (2) keszeg paprikás lisztben (1) kicsi vú (1) kiflikrumpi (1) kiflikrumpli (7) kifordított kalács (1) kiírás (1) kivi (1) knédli (5) kocsonya (2) kocsonyázott csülök (1) kökény (1) koktélparadicsom (1) kókusz (1) kókusztej (1) kolbász (4) köles (1) köleskása (2) komplementer (1) konfiált császárhús (1) konfitálás (5) konfitált császárhús (1) konfitált liba (1) konfitált liba és birsalma (1) konfitalt mangalicatarja (1) konfitált oldalas (1) könnyű (1) könyvek (1) kora nyári zöldségleves (1) kördés (12) köret (2) korhelyleves (2) körmös pacal (1) körte (3) körteöntet (1) köszméte (1) köszmétés bárány (1) koszorú (1) kougins (1) kouign amman facile (1) kovász (4) kovászos kenyér (1) kovászos uborka (7) kovászos uborkalé szósz (1) közel kelet (1) közvélemény kutatás (1) krém (1) krémes (1) krémleves (3) kritika (21) krumpli (10) krumplifőzelék (1) krumpligombóc (2) krumplileves (1) krumplisaláta (1) kucsmagomba (2) kudarc (1) kuglóf (1) kukorica (1) kukoricakenyér (1) kultikus (1) kürtős kalács (1) kuszkusz (2) lacikonyha (1) lapocka (1) lasagne (4) laskagomba (1) lassan sütött sertéslapocka (1) lassú főzés (1) lassú sütés (2) Lastet (1) lazac (5) lazacburger (2) lazacfilé wokos zöldségekkel (1) la pogne (1) lebuj (1) lecsó (1) lekvár (6) lencse (3) lencsefőzelék (1) leves (57) Le Tour de Serpenyő (30) liba (10) libaleves kelkáposztával (1) libamell (2) liguria (1) lilabab (2) lilahagyma (1) lilahagymás sárgarépás kuszkusz (1) lilakáposzta (1) lime mártás (1) lordok caffé (1) ludaskása (1) lúdrizottó (1) maasdamer (1) maccheroni rigati (1) mád (1) máglyarakás (1) magyaros (3) máj (1) májgombóc leves (1) majomfogó (3) majoránnás húspogácsa (1) mák (3) mákos guba (1) mákos gubó (1) malac (3) malacfül; (1) malacleves (1) malacpofa; (1) malacsült (1) málna (2) málnafagylalt (1) málnaöntet (1) málnaszufflé (1) málnával töltött túrógombóc (1) mandarinos vegyes zöldsaláta (1) mandula (1) mangalica (4) mangalicacomb (1) mangalicacombos egytál (1) mangalicaszűz (2) mangalicaszűz vargányamártással (1) mangalicaszű fügével (1) marha (9) marhafarok (1) marhahús (1) marhahúsleves (1) marhalábszár (2) marhamáj (2) marhamáj tökfőzelékkel (1) marhanyelv (1) marhapofa (2) marhapofa zöldségekkel (2) marhatarja (1) márna (3) marokkó (1) mártás (13) márton (1) mascarpone (1) mascarpone krém (2) mediterrán (1) mediterrán cukkinilecsó (1) medvahagymás pizza (1) medvahagyma pesto (1) medvehagyma (14) medvehagymás csigák (1) medvehagymás galuska (1) medvehagymás juhtúrós laskagomba (1) medvehagymás juhtúrós sztrapacska (1) medvehagymás juhtúró gombóc (1) medvehagymás krumpli (1) medvehagymás lasagne (1) medvehagymás nokedli (1) medvehagymás szalonnás márna (1) medvehagymás tekercs (1) medvehagymás törtkrumpli (1) medvehagymás vöröslencse (1) medvehagyma krémleves (1) meggy (8) meggyes mákos (1) meggyes rétes (1) meggyfagylalt (1) meggylekvár (2) meggyleves (1) meggyszósz (1) mélna (1) menta (1) mentás rumos citromsorbet (1) menyhal (1) mezei csiperke (1) mezei gomba (1) mézesmustáros pulyaka (1) minestrone (1) mini (1) Molise (1) morgás (10) mór csicseriborsó leves spenóttal (1) muskotályos borecet (1) mustár (1) mustáros (1) mustáros tarja knédlivel (1) narancs (2) narancsmártás (1) navarrai pisztráng (1) nokedli (1) nudli (1) nyak (1) nyak és zúzapörkölt (1) nyári (1) nyúl (9) nyúlleves (1) nyúlpaprikás (1) nyúlragu (1) nyúlragu spárgával basmati rizzsel (1) ököruszály (1) olasz (14) olcsó (1) olimpia étterem (1) olívabogyó (1) olívaolaj (1) omlett (1) orada (1) orecchiette (4) öregtészta (1) óriás pöfeteg (2) oroszlános borvendéglő (1) őrség (2) ossobuco (1) összefoglaló (1) őszibarack (1) őszibarackos pontyfilé (1) ős kaján (1) őz (1) őzgerinc (1) pácolt (2) padlizsán (4) padlizsán étterem (1) padlizsán zöldbab cukkini paradicsomos szószban (1) paella (3) pak choi (1) palacsinta (1) pálma (1) pangasius (1) panír (1) pappardelle (1) paprikás krumpli (1) paprikás lisztben (1) paradicsom (25) paradicsommártás (3) paradicsomos bab (1) paradicsomos csilis cékla zöldbabbal (1) paradicsomos marhafarok (1) paradicsomos pirított zöldségtál (1) paradicsomos zöldbabos újkrumpli (1) paradicsomsaláta (2) paradicsomsalátával (1) parmezán (2) párolt (2) párolt káposzta (2) párolt rizs (1) párolt spárga (1) párolt zöldségek (1) pasta (42) pâte brisée (3) patisszon (1) pecorino (3) pékség (28) penne (5) penne és cukkini (1) penne karfiollal (1) pesto (2) pesztó (2) pezsgő (1) pezsgős csirke (1) pikáns halleves (1) pireneusok (1) pirított (1) pirított apróhús (1) pirított édeskömény (1) pirított kalácsszeletek (1) pirított spárga (1) pirított zöldbab krumpli cukkini (1) piros (1) piszke (3) piszkefagylalt (1) piszkeszósz (1) piszketorta (1) pisztácia (1) pisztáciás tésztabatyu (1) pisztráng (6) pisztráng pirított sárgarépával vajbabbal (1) pisztráng sütőtökpürével (1) pite (3) pizza (1) pohárkrém (1) polenta (2) ponty (5) pontyfilé (2) pontyfilé cukkinivel sárgarépával (1) pontyfilé meggyszósszal bazsalikomos krumplipürével (1) póréhagyma (4) póréhagymás szélesmetélt (1) póréhagyma mártás (1) pörkölt (5) portói mártás (1) Poularde au champagne (1) primo (1) próbafőzés (1) programajánló (1) provánszi sült paradicsom (1) puding (1) puglia (1) puliszka (1) pulyka (1) pulykamell (1) puy-i lencse (1) puy i lencse kacsával (1) raclette (1) rácos (1) ragu (13) ragu della nonna (1) ragu leves (1) rajnai rizling (1) rák (2) rakott (3) rakott kel (1) rakott krumpli (2) rakott rántott csirke (1) rakott spárga (1) rakott zöldbab (1) rántott (2) rántotta (2) rántott csirke (1) rántott harcsa (1) rántott szelet (1) ravioli gyöngytyúkkal (1) recep (2) recept (505) reggeli (2) régi magyar konyha (1) rendezvény (10) répa (2) retek (1) reteksaláta (1) rétes (8) rétes húzás (1) ricotta (1) ricottás krumplis gombóc (1) ricottatorta (1) rizibizi (1) rizling (3) rizlinges borjúláb (1) rizlinges vaddisznóragu (1) rizottó (6) rizottógombóc (1) rizs (7) rizses csirke (1) rizses kacsa (1) rizspuding (1) rizspuding vérnarancssziruppal (1) rókagomba (4) rombuszhal (1) rontott (1) ropogós (1) ropogós csípős csirkecomb (1) ropogós csirke (1) ropogós csülök (1) ropogós fogasfilé (1) rote grütze (1) rozmaring (3) rozmaringos aprópecsenye (1) rozmaringos kacsacomb (1) rozmaringos szilvás mascarpone krém (2) rozmaringos zöldborsos szilvaleves (1) rózsabors (2) rózsaborsos birsmártás (1) rózsavíz (1) rózsavizes sült (1) rozskenyér (1) rozsos kenyér (1) rukola (2) rukola pesztó (1) rum (1) sabayon (1) sacher torta (1) sáfrányos sajtmártás (1) saját őrlés (1) sajt (3) sajtmártás (4) sajtmártásban (1) sajtos rakott padlizsán (1) saláta (4) Salmorejo Cordobés (1) san daniele (1) sárgabarack (1) sárgabaracklekvár (1) sárgabarck (1) sárgarépa (5) savanyú (3) savanyúkáposzta leves (1) savanyú káposzta (1) savanyú krumplileves (1) savanyú tüdőleves csicsókával (1) secondi (1) serepenyős (1) serpenyőben (1) serpenyős csirke vegyes sült zöldségekkel (1) serrano sonka (1) sertés (3) sertéscomb (2) sertéscomb alacsony hőfokon (1) sertéskarbonádli (1) sertésoldalas (1) sertésszűz (6) setréskaraj (1) shepherds pie (1) shiitake (1) skorpióhal (1) sóban sütés (2) sok kicsi (9) sólet (1) sonka (3) sör (1) sorbet (1) sörfőző nyúlpecsenyéje (1) sótészta (1) sótésztában sütés (1) sous vide (4) sous vide; (1) spagetti (6) spagetti alla chitarra (1) spaghetti alla carbonara (1) spaghetti alla genovese (1) spanyol (8) spárga (27) spárgakrémleves (1) spárgaszósz (1) spárgás pecorinós tortiglioni (1) spárgás újkrumpli (1) spárga pirított kiflikrumplival (1) spárga sajtmártással (2) spárga terrin (1) spenót (13) spenótos ráksaláta (1) spenótsaláta (1) spenót törökösen (1) stoemp (1) sugo (1) süllö (1) süllő (5) süllőfesztivál (1) süllő vargányamártással (1) sült (33) sült csirke (1) sült pisztráng (2) sült rizs (1) sült szamóca (2) sült tarja (1) sütemény (3) sütőtök (4) sütőtökpöré (1) sütve (1) svájc (3) szabolcsi töltött káposzta (1) szalag szendvics és kéváház (1) szalonna (3) szamóca (6) szamócafagylalt (1) szamócalekvár (1) szamócaszörp (1) szamócatorta (1) szamócával töltött túrógombóc (1) szamóca chutney (2) szardínia (2) szarvasgerinc (1) szarvasgomba (2) szarvasgombas bavette (1) szárzeller (1) szászi (1) szászi szürkebarát (1) szegfűgomba (6) szegfűgombás zöldségleves krumpligombóccal (1) szegletes lednek (1) szélesmetélt (1) szentiván éj (2) Szent György-hegy (1) szepsy (1) szerb (1) szicíliai töltött barack (1) szigliget (1) szilva (5) szilvalekvár (2) szilvás (1) szilvás rétes (1) szilveszter (1) színesborsos kecskesajt (1) szirén (1) szójaszósz (1) szolgközl (1) szőlő (2) szorbet (1) szörp (2) sztrapacska (3) szufflé (1) szüret (1) szürkebarát (1) szürkemarha (1) szűzpecsenye (3) tábori (1) tábori koszt (2) taboulleh (1) táfelspicc (1) tagliatelle (1) tállya (1) tarhonya (1) tarja (8) tárkony (1) társadalom (1) tartalomjegyzék (2) tarte tatin (1) tartósítás (2) tavasz (2) tavaszi (1) tavaszi paradicsomos csirkeleves (1) tavaszi zöldségek (1) technika (1) tejben sült karaj (1) tejes pite (1) tejföl (2) tejfölös céklás fürjleves (1) tejfölös gyöngytyúkleves (1) tejszín (2) tejszínes (1) tekercs (1) temesvári csirke (1) tengeriherkentyű (5) tengeri sügér (1) tengeri sügér fóliában sütve (1) terrin (1) tészta (12) tésztagép (1) tigrisgarnéla (1) tigrisrák (3) tilápia (1) tintahal (2) tiroli rétes (1) tisztított vaj (1) tiszti klub (1) tojás (4) tojásos (1) tojással töltött vagdalt (2) tök (3) tokaj (3) tőkehal (1) tökfőzelék (4) tökmagolaj (1) tökös mákos (1) töltött (3) töltött csirke (3) töltött cukkini (2) töltött gyöngyös (1) töltött kakas (1) töltött káposzta (3) töltött karaj (2) töltött liba (1) töltött libanyak (1) töltött paprika (2) töltött szőlőlevél (1) töltött tök (1) tonhal (5) tonhal sült paprikával paradicsomszósszal (1) tönköly (1) tönkölybukta (1) tönkölybúza (1) tönkölycsiga (1) torma (2) tormás birspüré (1) tormás törtkrumpli (1) török (2) törpeharcsa (2) torta (3) tortiglioni (1) törtkrumpli (3) toszkán fehérbabos paradicsomleves (1) toulouse (2) toulouse i kolbász (1) Trentino (1) tribujn (1) trieszt (1) tüdő (1) tükörtojás (1) turbolya (6) turbolyapesztó (1) turbolyás bárányragu (1) turbolyás kucsmagomba szósz (1) túrógombóc (3) túrós (1) túrós börek (1) túrós csusza (1) túrós rétes (1) tűzugrás (1) tyúk (1) tyúkhúsleves (2) uborkasaláta (3) újév (1) újfokhagyma (2) újfokhagymás cukkinis juhtúrós conchiglie rigate (1) újfokhagymás rizs (1) újkrumpli (8) ünnepi ajánló (1) ünnepi menü (1) uránia kávéház (1) utazás (1) vacsora (3) vad (5) vadkacsa (1) vadkacsa leves (1) vadlazac (1) vadrizs (1) vagdalt (3) vaj (3) vajas hajtott csiga (1) vajbab (7) vajon pirított vargánya (1) vajrépa (1) Valencia (1) vargánya (8) vargányamártás (1) vargányás nyúlragu (1) vargányás rizottó (2) vargányás tönkölycsiga (1) vargánya paradicsommal pirítóssal (1) vasi pecsenye (1) vega (7) vegyes savanyú zöldségleves (1) vegyes zöldsaláta (1) vendégposzt (8) véres hurka (1) vérnarancs (1) vérnarancsszirup (1) verseny (1) vinaigrette (1) vincent (1) vinegrette (1) virtuális vendéglő (1) vkf (25) vkf12 (1) vkf13 (1) vkf14 (3) vkf22 (1) vkf26 (1) vkf28 (1) vkf33 (2) vkf6 (1) vkf7 (1) vkf 13 (1) vkf 20 (2) vkf 6 (1) vkf 9 (1) vörösbor (1) vörösboros kakas (1) vöröslencs (1) vöröslencse (2) vörösrizs (1) vörös tonhal (2) whittingstall (1) wok (11) wok; (1) wokos cékla (1) wokos tigirsrák (1) xantana (3) zellepüré (1) zeller (1) zellerpüré (1) zeller krémleves (1) zilahy ágnes (1) zöldbab (9) zöldbabos újkrumpli (1) zöldbabos zöldborsós krumpli (1) zöldbab lágytojással (1) zöldbors (1) zöldborsó (7) zöldborsóleves (1) zöldborsos tonhal spenóttal (1) zöldborsós újkrumpli (1) zöldborsos vadlazac kardamomos körtével (1) zöldbors mártás (1) zöldésges lasagne (1) zöldfűszeres paradicsomos húsleves (1) zöldsaláta (1) zöldség (5) zöldségágyon sült nyúl (1) zöldségek (4) zöldséges (7) zöldséges lasagne (2) zöldséges tarjás füstölt marhanyelves egytál (1) zöldséges tejszínes pappardelle (1) zöldségleves (6) zöldségleves juhtúrós gombóccal (2) zöldségleves nokedlivel (1) zöldspárga (3) zöldspárga medvehagymával pennével (1) zsálya (1) zsemlegombóc (1) zsemlyegombóc (2) zsízny (1) zúza (1) cékla (1) sörben főtt kakas (1) Címkefelhő

Felhasználási feltételek

A blogban található tartalom tartalom a szerző szellemi tulajdona. A szerző előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a blog egészének vagy részeinek feldolgozása, újraközlése, értékesítése, továbbadása, kereskedelmi célra történő hasznosítása. Kivételt képeznek azon gyűjtőportálok, ahol nem közlik a teljes írást, csak annak címét, első néhány sorát, a folytatásért a blogra kattint a felhasználó.

Rettenet

2008.05.13. 16:36 lorien

Eredetileg nem szándékoztam beszámolni az esztergomi Lila Akác fantázianevű helyről, de úgy gondolom, hogy mégis meg kell osztanom a tapasztalataim, nehogy más is gyanútlanul ide tévedjen. Miközben szállásunkra hazafelé ballagtunk, és egy pohár sörrel szerettük volna leöblíteni a fáradalmakat, ez volt az egyetlen potenciális hely a tett elkövetésére. /Esztergom határában a benzinkút mellett, a 11-es úton, Visegrád felől/

Kiültünk tehát a teraszra, jött a pincérnő, kérdezi, hogy  enni szeretnénk-e. Kissé hezitáltunk, mivel nem voltunk kimondottan éhesek, de azért már tudtunk volna enni egy keveset. Nekem volt egy halovány megérzésem, hogy nem kéne itt enni, de a mohóság elnyomta ezt a figyelmeztető hangot. Így kedvesem rendelt egy marhahúslevest, jómagam pedig egy szalontüdőt zsemlegombóccal.

Az étel már megérkezésekor is gyanús volt. A leves még hagyján, az nagyjából hozta az átlag menzai szintet, talán a lé kissé jobb is volt annál. Viszont a nekem felszolgált étel egyszerűen ehetetlen volt, a kutyának különb falatokat adnak manapság. A zsemlegombóc talán soha nem látott semmilyen zsemlét, nemhogy pirítottat, valószínűleg panírmorzsából, lisztből gyúrták össze. És még ez volt a kisebbik baj, a szalontüdő teljesen azonosíthatatlan állagú- és eredetű húscafatokból állt, talán legjobban ahhoz hasonlított, amikor a zúzát órák hosszat főzik, szinte addig, míg mállani nem kezd, rostszálaira /hogyan kerül rostanyag a tüdőbe?/. A mártás is elég gyengére sikerült, így gyakorlatilag az egész tétel ment vissza. A pincérnő messziről közeledve jópofáskodva még azt is megkérdezte, hogy hogyan ízlett, majd amikor meglátta, hogy szinte a teljes mennyiség a tényéron van, csendesen begyűjtötte azt, meg sem kérdezve, mi a probléma. Később a szállásunkra érkezve beszámoltunk házigazdánknak is az esetről, aki sajnálkozva elmondta, hogy már több vendége is pórul járt Lila Akácban, néhányan rosszul is lettek az ott elfogyasztott ételtől. És, hogy miért nem kérdeztük őt. Hát, utólag, könnyű :)

Egyedül páromra való tekintettel nem csináltam botrányt, ő az ilyet nehezen viseli, még ha teljes mértékben is nekünk van igazunk. Forintra kiszámoltam a pénzt, és elhatároztam, hogy ezt az írást megejtem.

38 komment

Címkék: kritika étterem morgás

A bejegyzés trackback címe:

https://lorien.blog.hu/api/trackback/id/tr80466647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.05.13. 17:06:45

ez Magyarország! itt tartunk! rohadt gazember az összes magyar vendéglátós.

érdektelen 2008.05.13. 17:14:16

Nem csak ez, hanem amit egyszer felszolgáltak, de még jól néz ki és nem ettek bele, újra kiviszik.

asztrov 2008.05.13. 17:17:58

A Lila Ákáchoz nem volt szerencsém, de ha tudom, hogy Egomba mentek, javasolhattam volna valami jót én is. ersze, az igazsághoz hozzátartozik, hogy az én tapasztalataim is jó 10-15 évesek. Enivéj.

Közvetlenül a Bazilika lábánl, ahol a főiskola is tanyázik, ahol az út éles kanyarral kunkorodik fel a bazilikához, van (volt?) a Csülök Csárda, amely uygan mindig is a turizmussal kokettált, de legalább a konyha minősége volt erős közepes, olykor pedig kifejezetten jó. Természetesen főleg csülökdolgokban, csülkösbableves, csülök Pékné módra, meg csülök csak úgy natúr, friss tormával foszlós fehér kenyérrel, ilyenek. Igen jó kis cuppanósan száraz rizlinget adtak hozzá.

Meg volt vele átellenben a Fili bácsi falatozója, tulajdonosáról, Kubovics Teofilról elnevezve. Jó főzelékeket ettünk ott, a túrógombóca pedig zseniális volt. Fogalmam sincs, megvannak-e ezek még, és minőségük is változatlan, csak úgy eszembe jutottak a Lila Ákáccal kapcsolatosan, amit nem ismerek.

homár molla 2008.05.13. 17:27:13

a Csülök Csárda megvan még, bravúros csülköket szoktam ott enni, ha arra járok néhanapján.

Juno 2008.05.13. 17:27:23

Mijafaszom az a szalontüdő nevű cucc???

User1 2008.05.13. 17:28:51

Étteremnél általános szabály, hogy főútvonalra, benzinkúton, vagy mellette, soha nem szabad betérni.
Vannak kivételek, de ez a legbiztosabb.

Kis eldugott utcákba érdemes menni. Soványabb a választék, de a tulaj a helyiekből él. A helyieket kell megkérdezni, hová járnak. Egy jó ebéd megér ennyit.

szekér zsuzsa · http://spagetti 2008.05.13. 17:34:24

A Csülök Csárda? Álmomban ne jöjjön elő. Mikromilliméteres csülökcafatok "nagyra" elrendezve. Modortalan kiszolgálás. Igazi turistalenyúló hely.

Fuszeres Eszter · http://www.fuszereslelek.hu/ 2008.05.13. 17:45:01

Régen rendszeres látogatói voltunk a Csülöknek, de már rettenetesen gagyi lett, TILOS a bemenet.
Nekünk tavaly nagyon bejött a Padlizsán, de a panzió tulajdonosa azt mondta, hogy két éve még minősíthetetlen volt a hely, ott esett meg, hogy a pincér közölte a vendéggel, hogy bár van bélszín, ő azt mégsem hozza ki, mert este lehet, hogy angolok jönnek, és inkább nekik teszi félre.
Szóval a csülök rosszabb lett, a Padlizsán meg jobb. De sajnos ezek tavalyi történetek, azóta minden megváltozhatott megint.
Géped megvan már?

asztrov 2008.05.13. 17:49:15

Ja sejtettem valamiért a Csülök dolgot, ez már 15 éve is benne volt a levegőben, de valahogyan mindig megemberelték magukat. Azt mondjuk, nem tudom, mikor jön már rá végre ez a szájbeetetett vendéglátósmaffia (hogy legyen vendégük az apeh meg az ántsz, mindörökké), hogy a pénzért még a birka német is vár valamit, főleg, hogy azért ők sanszosan belefutottak már valami jóba is, mivel bejárták az egész világot. Van összehasonlítási alapuk. És még mindig megélnek...

asztrov 2008.05.13. 17:52:52

Szalma csárda, a Duna-parton?

lorien · http://lorien.blog.hu 2008.05.13. 17:53:54

asztrov!
eredetileg nem is akartun itt enni, csak véletlen alakult így

Juno!
A szalontüdő, tüdő mustáros, borsos, esetleg uborkás, savanykás mártásban párolva, nagyjából így: gigiakonyhaban.freeblog.hu/archives/2007/09/29/Szalontudo_zsemlegomboccal_-_Vkf_IX/

Eszter!
Még nem jött meg a gép, remélem hamarosan

bessenyő 2008.05.13. 18:03:55

a Lila Akác egy kifejezetten rossz választás volt...

gatekeeper 2008.05.13. 18:03:59

Esztergomiként a Csülök csárdát megvédem, a Lila akácban sokat menüzünk hétközben, arra jó, többre valóban nem. A Fili falatozó ma már Mélytányér kisvendéglő és a maga kategóriájában rendben van, akárcsak a Padlizsán, amelyik szintén nagyot fejlődött, és most már nem csak a Suzuki angol mérnökeinek adnak bélszínt. Azóta van a szigeten egy Gösser sörkert is, ami kenterbe veri a többieket a Dunakanyarban, igaz, nem olcsó, de értik is a szakmájukat. A sült oldalast például házi savanyúsággal bármikor ajánlom. Egyébként meg vendéglátásból úgy általában Esztergomról, - csakúgy, mint az ország túlnyomó részéről - mindig az jut eszembe: hogy egyes fiam, leülhetsz. Én, helyi versenyzőként a Csülökbe, a Gösser sörkertbe, vagy Bogdányba, a Napraforgóba járok. De inkább főzőcskézek.

lorien · http://lorien.blog.hu 2008.05.13. 18:09:53

Igen, a szigeten lévő hely /azaz a MEditerrán étterem?/oldalasáról mi is jókat hallottunk, ha legközelebb arra járunk, feltétlen kipróbáljuk!

bessenyő 2008.05.13. 18:11:11

Sőt a Szalma Csárdát is messze kerülni, minősíthetetlen szar, tipikus lehúzós harács csárda...
A Csülök Csárdában rendszeres vendég vagyok, voltam, soha nem volt gond, kedves kiszolgálás, olykor zavarbaejtően nagy adagok; persze tutira megyek: ha ott vagyok, csak az egyszemélyes tepsis csülköt rendelem, néha balevest, vagy gulyást, kifogástalan mindekettő. Csupán egy esetre emlékszem, amikor csökkent az adag, de modortalan kiszolgálással még nem találkoztam
A Padlizsán egy vicc, 10 tételes étlap, lassú kiszolgálás, de a fogások ehetőek
Ha esztergomban jártok csakis a "Mélytányért" vagy a szigeten frissen felújított "Mediterrán" éttermet ajánlom; utóbbibnak eszelős a marhapörköltje, hibátlan

bessenyő 2008.05.13. 18:13:54

a Gösser sörkertből lett a Mediterrán, sajnos a kerthelységből parkoló lett, de az az étlapot nem érinti....

2008.05.13. 18:21:22

Forintra kiszámoltad? Mit? Csak nem fizettél a visszaküldött ételért?

ka-men (törölt) 2008.05.13. 18:24:34

ennyire luzer vagy és még reklámozod is magadat..

Fuszeres Eszter · http://www.fuszereslelek.hu/ 2008.05.13. 18:45:47

Az nem baj, ha egy étlapon csak 10 étel van, sőt. Az igazán jó helyeken nincs több, igaz az naponta változik.
Hallom a picérek azóta sem javultak.
Lorien, azon a helyen szálltatok meg, ami régen egy malom volt? Nem jut eszembe a neve...

StonerVaszics · http://stoner.blog.hu/ 2008.05.13. 18:56:14

szalontüdő zsemlegombóccal - az nem étel. legközelebb rendelj mondjuk rántott szeletet, azt csak nem kúrják már el. (zsemlegombóc... már a szó is értelmezhetetlen, ember, szállj le a földre végre, haha)

Fátyol Ágnes 2008.05.13. 18:58:11

Egy jó gyors büfé van meleg friss kajákkal az m7-en biztos sokan tudják Fehérvár Bisztró hajól tudom Székesfehérvárnál az m7-en.Mindig friss minden,önkiszolgáló.Másik nagyon jó kis étterem:Balatonföldvár végén ha Pestről jöttök,jobb oldalt a mol kúttal szemben, igazi olasz étterem olaszos friss tésztafélék, és sokminden más Egy olsz férfi a tulaj aki mindennap az üzletében részt vesz a munkákban. Nem ismerem személyesen, tiszta udvarias kiszolgálás legalább 10éve be-be megyünk kajálni! Probáljátok ki!!!!

forrest 2008.05.13. 18:58:23

Esztergom közeli vagyok. A Lila Akácot jó régen családdal próbáltam ki. Gyanúsan kevesen voltak ebédidőben, nagyon lassú kiszolgálás, kaja gyengécske éppenhogy, kis adag, ár középkategória feletti. Többet soha nem mentünk oda. A Csülök az nagyon jó volt, de előre kell foglalni asztalt mert kicsi, mostanában nem jártam ott. Padlizsán mindendenben átlagos középszer. A híd túloldalán a Párkányi éttermeket és Dorogon a Határ Vendéglőt nagyon tudom ajánlani.

mirko vosátka · http://vosatka.blog.hu 2008.05.13. 19:39:58

szalontüdő zsemlegombóccal a legjobb kaja. sajnos kevés helyen csinálják jól. régen tudtam egy helyet, de ott változott a séf, és azóta szar a szalontüdő is.

libretto · http://libretto.freeblog.hu 2008.05.13. 20:08:55

AZ AZÉRT ELKESERÍTŐ, HOGY EGYETLEN TAPASZTALAT ALAPJÁN EGY ÉTTERMET TÖNKRE LEHET VÁGNI, MERT EGY ILYEN PISZLICSÁRÉ POSTOT MO. ELSŐ HÍRPORTÁLJA FŐOLDALON HOZ, A HELYET NEVESÍTVE.

szégyen

adtál lehetőséget a Lila Akácnak arra, hogy védekezzen?
"nem csináltam botrányt... elhatároztam, hogy ezt az írást megejtem"
T. szerző! GRATULÁLOK, még gyáva is...

asztrov 2008.05.13. 20:41:51

libretto,
1 - nem a szerző tetette fel a posztot az index címoldalára, ez nem szokás.
2 - a blog, mint olyan szubjektív műfaj, így a blogger gyakorlatilag azt ír, amit akar, a saját naplójába. Szp is lenne, ha nem tehetne így. Tehát a blogra nem vonatkoznak a szokásos sajtóetikai normák, legfeljebb az öncenzúra.
+1 - adódik a kérdés, téged ingyen etet a Lila Ákác? Jól jártál akkor! :D Vagy a tiéd? Akkor meg rosszul...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.05.13. 20:51:11

libretto
látom neked is van blogod, akkor meg hogy írhatsz ekkora baromságot:))

Horasz · http://horasz.blog.hu 2008.05.13. 23:11:28

Haja kerem a hulyeseg ingyen van, librettonak jo sokat adtak belole a Lila Akacban ahogy latom.

Azoknak pedig akik fanyalognak a szalontudon javaslom Magyae Elek irasat, e klasszikusan kisvendegloi etelrol.

H.

lorien · http://lorien.blog.hu 2008.05.14. 00:45:18

libretto!
ezen a blogon még nem fordult elő az -és nem is fog!-, hogy egy vélemény ne jelenhessen meg, Ha az érintett fél ragálmi kíván, tegye meg, én nem fogom ebben gátolni!

Benikuty 2008.05.14. 19:20:17

Már bocsánat, aki szerint a szalontüdő nem étel, az nincs józan ítélőképessége tudatában. Akkor sem, ha ízlésről nincs mit vitatkozni. Előítéletről van?

labarc 2008.05.14. 21:07:51

T.Lorien!

Miért nem kérted a panaszkönyvet,vagy miért fizetted ki? Nagy a pofád utólag. Az a baj,hogy ilyen kis buzikból sok van mint te. Nincs a Lila Akáccal semmi baj.Ha csak Esztergomba járunk, ott étkezünk.
Lehet,hogy konkurencia vagy?
Nagy köcsög vagy az biztos!

kuruc 2008.05.14. 22:53:15

Nos ,"kedves" lorien.
Jómagam, legutolsó alkalommal 1-2 hete jártam abban az étteremben, és én is szalontüdőt rendeltem, sem az étel állagára, sem az össz etételére, hőmérsékletére , ízére , felszolgálására nem volt panasz. Sőt bizton állíthatom, hogy életem egyik legjobb szalontüdőjét fogyasztottam ott el!!
azthiszem ezek után is bármikor visszamennék.

Ui:az előbbi véleményednek nem az interneten, hanem az étterem panaszkönyvében lenne a helye, csak gyáva lehettél, hogy szólj!!
Szánalmas vagy

Döm88 2008.05.15. 10:13:28

Lorien!
Számodra mit jelent a konyhai partizán??
Bemész minden étterembe köcsög vagy a személyzettel, turkálod a kaját, majd otthon megírod, hogy milyen gusztustalan volt minden.
hánynom kell az ilyen köcsög parasztoktól, mint te, remélem ezért egyszer valaki jól pofánver, vagy legalább feljelent..
Arc nélkül fikázódni, bátor jellemre vall.

lorien · http://lorien.blog.hu 2008.05.15. 10:38:34

Nem szokásom a színvonal alatti hozzászólásokra válaszolni, csupán az alábbiakat szeretném még egyszer leszögezni /a posztban le van írva/:

Az életben előfordulnak olyan helyzetek, amikor mások lelki nyugalmára való tekintettel nem próbáljuk a saját igazunkat érvényesíteni. Azaz nem fogom a kedvesem -aki lelkileg nagyon rosszul viseli a konfliktusokat, bármilyet is- estéjét azzal elrontani, hogy botrányt csinálok egy vacak étterem miatt. A mai törtető világban sokan ezt nem is képesek felfogni ...
Ráadásul az egész kirándulás róla szólt, hiszen ezt kapta "születésnapi ajándékba".

kabaruc 2008.05.15. 17:25:57

lorien!
Ottáva György vagyok,a Lila Akác tulajdonosa.
Sajnálom,hogy ilyen tapasztalattal távozott tőlünk,és hogy nem az ön szájíze szerint készült szalontüdő.
Tán mindezt a helyszinen közli,még jovátehettük volna. Ön egy baki miatt próbálja a vállalkozásom, és az egész életem munkájának eredményét tönkretenni.
A szalontüdőben a rostos anyag a sertés nyelvde ezt gondolom ön is tudja.ezen kivül még szív,és tüdő található benne.
Tisztelettel: Ottáva György

lorien · http://lorien.blog.hu 2008.05.15. 23:59:36

Tisztelt Ottáva Úr!
Én is sajnálom, hogy így alakult, a rosszul sikerült vacsora kiss híján elrontotta az esténk, és az általánosan rossz hazai vendéglői tapasztalataim alapján nem kívántam ezen tovább rontani azzal, hogy elkezdek vitatkozni. Arról nem is beszélve, hogy nem voltam egyedül, de erről már szóltam az előzőekben.
Amint látja, ez egy független, gasztronómiai témájú blog, ahol indőnként beszámolok éttermi tapasztalataimról is, lehetőleg a tőlem telhető legnagyobb objektivitással, amennyire ez csak lehetséges. Szándékaim ennyiben végesek is, így nem célom senki vállalkozását sem tönkretenni, ezt egy ilyen tematikus blogról azt hiszem nem is lehet komolyan feltételezni.

A szalontüdőhöz legjobb tudomásom szerint nem szükséges nyelv, csupán a tüdő és a szív, és pont a természetes arányban. A nyelvet általában a szakirodalom nem is említi sehol, bár adott körülmények között végül is elfogadható lehet a jelenléte. Az írás tárgyában szereplő ételben azonban éppen a tüdőt nem (sem) tudtam azonosítani. Lehet, hogy nem volt szerencsém, de egy vendéglőben nézetem szerint nem ezen kell múlnia a dolognak.

Egyébként pedig az általam ideálisnak tartott szalontüdőt Magyar Elek Az Ínyesmester szakácskönyve című művében Ön is elolvashatja (talán ismeri is), számomra ez tekinthető kiindulási-, de akár vitaalapnak is.Természetesen készülhet sertésből is, a borjúhoz nem ragaszkodom.

chilii · http://chilii.blog.hu 2008.05.20. 14:22:23

Nem kívánok ismételni, de mint azt már előttem is megírták, a blog személyes műfaj, egy napló, amibe mindenki azt írja meg amit akar.
A szerző nem a Gusto magazinban jelentettem meg véleményét, hanem a saját naplójában!!! Nem mellesleg pedig akinek élete munkája fekszik egy vállalkozásban, az csinálja is úgy, mintha az élete függene tőle, és csak a vendégét és a minőséget tartsa szem előtt! Ahogy láttam másoknak is voltak rossz tapasztalatai, így nyilván nem egyedi esetről van szó. Tetszik, nem tetszik a vendéglátó iparnak, bármelyik vendég lehet blogger, étteremkritikus, újságíró....stb. Ez van! Tetszettek volna minőséget felszolgálni! Akkor most nem kéne bértolnokokkal védőbeszédet iratni!

pocak 2008.05.26. 13:46:33

Nos egyetértek lorienel.Sajnos a rosz kritikát is el kell fogadni hasonló cipőbe jártam én is egy másikpesti étterembe(pauláner)ahol a napi akciós kacsa volt érdekesen füszerezve.A történet ott kezdődött hogy éhesen estünk be párommal és mivel neve is van az étteremnek ezért ugy gondoltuk ezen a helyenn a minőségre is figyelnek,nos nem igy történt.A párom étele(nem tudom mi volt)türhetö volt de a kacsába sajnos találtam még emésztetlen tápot(kukorica törmelék,füféle és hasonló finomságok)aminek szörnyü szaga volt,kivül ropogós ténylegszép kacsa volt de belül káosz.Nos miután nem voltam hajlandó megenni és ezt eléggé kinyilvánitottam a mimikámmal megjelent a pincérfiu(melettünk lévő asztalnál külföldieknek tette a mézesmázas jópofát)hogy mi van nem tetszik?! akkor viszaküldtem a kaját nos ő megjegyezte hogy amit én látok az egy különleges füszer volt.Itt megjegyzem hogy mivel több éve vendéglátásba dolgozom előzőleg konyhán utólag pultba és jó falusi lány létemre tudom hogy mit találtam a kacsába.Hogy a hust fagyasztva vagy frissen vették e azt nem tudom és azt sem hogy ki hibája volt a tisztitása,de azt tudom hogy egy pincérnek a magyar vendég pénze is legyen fontos ne csak a külföldié,mert ahol nekünk izlik az étel ott nem is sajnáljuk a borravalót és nem azt a hangnemet kelett volna megütnie hogy akkor csak a felét fizesse.Hogy panaszkönyv mért nem volt? olyan émejgés lett urrá rajtam hogy jobnak láttam kimenni levegőzni és othagyni a párom a számla lerendezésével.Megjegyzem hogy ez csak az egyik étterem volt,tehát lehetséges hogy a többibe jó a szakács és kedves a pincér,de ezek után én nem kisérletezem.

pocak 2008.05.26. 14:17:38

No de hogy jót is mondjak: a 85-ös főutvonal Kóny 17 km-nél ut melett van a Diana étterem férjemék 8-10 éve ha étterembe akartak menni mindig ott kötöttek ki,nos elvitt engem is pár éve,a belső része gyönyörü vadászos hangulatu nyári nagymelegbe meg terasz is szolgál.A pincérek évek óta ugyanazok ez már sejtet valamit,kedvesek udvariasak,segitőkészek.Az étlapon bő választék van az adag hatalmas és kiválló.azt lehet mondani hogy hibátlan.Van itt fácánhusleves gazdagon sült malachus és minden finomság.Érdemes betérni a melette lévő kiskereskedésbe is. Melesleg annyira tetszett,hogy itt tartottuk az esküvőnket is és nem volt kérdés hogy pestről 2 órát utazzunk mert panasz nem volt a meghivottak részéről.

Ui:pesten a Leroy étterem volt az ahol eddigiekben a legkitünőbb volt az étel is meg a kiszolgálás is
süti beállítások módosítása