És még sok más jóféle alapanyag, amit a cím nem is bír el. Nagyon jól sikerült tésztaétel, mostanában elég sok ilyesmi készült az időszűke miatt. Még lehet kapni cukkinit, érdemes kihasználni a szezon végét. Ehhez a legjobbak az egészen kis méretű, zsenge példányok, de ha valamivel nagyobbak vannak, az sem baj.
Hozzávalók /3 nagy adag/
- 500g Penne Rigate
- 4-6 db zsenge cukkini
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2-3 ek olívaolaj
- 1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
- 1 egész csili
- tálaláshoz frissen reszelt parmezán
- só
Kezdés a szokásos, feltettem a tésztafőző vizet. Amíg megforrt, mindennel előkészültem. A cukkiniket akkorára aprítottam, mint a tészta, ez esetemben keresztben negyedelést jelentett, hosszában pedig kettőbe-háromba. A fokhagymát kés lapjával elnyomkodtam, ls durvéra vágtam, a chilit kimagoztam és apróra vágtam. A paradicsomokat leszűrtem és negyedeltem.
Amint megforrt a víz, sóztam, majd beledöntöttem a tésztát. Kisvártatva serpenyőben olívaolajat hevítettem, rádobtam a fokhagymát, kicsit megforgattam, de nem kell pirítani, mert hozzáadtam a cukkini-darabkákat és együtt pirítottam tovább. Az a jó, ha egy kis színt kapnak. Ekkor rádobtam a chilit, hagytam, hogy az olaj egy kicsit oldja az színanyagait és az erejét, de nem kell sokáig várni vele, mert megég. Ekkor sóztam, ráöntötem a paradicsom levét, összeforraltam, rádobtam a paradicsomokat, és kb. egy perc alatt összefőztem. Nem szabad túl sokáig hőkezelni, fontos, hogy a cukkini maradjon roppanós. A tészta pont kész lett, leszűrtem, összeforgattam a cukkinis mártással és frissen reszelt parmezánnal tálaltuk.
Utolsó kommentek