A bazsalikomnos szamócafagyi után megállapítottam, hogy a bazsalikom nemcsak színben illik jól a piros gyümölcsökből készült fagylaltokhoz. A feltételezés bizonyításához ki kellett próbálni, hogyan muzsikál a meggyel. Jelentem, jól. Bár jó úton járunk, természetesen ettől még nem lesz pikáns, kellett még hozzá egy kis vanília és sötétbarna nádmelaszos nádcukor.
Hozzávalók /1 liter/
- kb. 700 g magozott meggy
- 1 bourbon vaníliás cukor
- 3-4 bazsalikomlevél
- kb. 4 ek. nádmelaszos nádcukor
- kb. 250-300 g natúr joghurt /a fele lehet 10%-os török vagy görög/
A kimagozott meggyet a többi hozzávalóval turmixgépben pár perc alatt jól összedolgoztam. A joghurt egy részét elegendő csak a legvégén hozzáadni, így biztosan nem fogjuk túllépni az 1 litert vagy amennyi a fagyigép maximális kapacitása. Az események felgyorsítása érdekében egy edényben beraktam a fagyasztóba, kb. egy jó óra alatt közelíti meg a 0 fokot. Azt ne várjuk meg, hogy megfaggyon, azt majd a gépben kell neki. A fagyigép használati utasításában lévők szerint készítsünk belőle fagylaltot. Ha nincs fagyigép, 15-20 percenként alaposan kevergessük át.
Utolsó kommentek