Az utóbbi időben a gyors ételek kerültek előtérbe, nagyon meleg volt. Hétvégén hatalmas családi találkozó kerekdett, mert könyvbemutatóm volt (még maradt pár példány az érdeklődőknek), ennek apropóján minden szülőhöz eljutottam, és a kertekből sikerült érdemleges alapanyagot szerezni az ebédekhez. Bonyhádon friss zöldfűszereket szedtem, Pakson többek között cseresznyéhez jutottunk hozzá nem csekély mennyiségben. A wok ésszerű választásnak tűnt, hogy ne fűtsünk sokáig. A sokaságból hosszan válogattam, majd ezekkel az alapanyagokkal dolgoztam:
- bavette durum tészta
- mogyoróolaj
- szója szósz
- cukkini
- zöldspárga
- egy marék cseresznye
- só, feketebors, chilipaprika, rózsabors
- kakukkfű
Míg megfőtt a tészta, felaprítottam és mogyoróolajon wokban 1-2 percig sütöttem külön külön a zöldségeket és a cseresznyét. Végül a wokba tettem a szójaszószt, és a fűszereket, mindent összekevertem, és összesütöttem. Itt látható, vidám látványt nyújtott. A rózsabors kötötte össze a sós zöldségek és az édes cseresznye ízeit.
Utolsó kommentek