Gasztronómiai beszámolóim. A konyhában és környékén elkövetett akciók, sikerek , kudarcok.
A recepteknél kérem figyelembe venni, hogy egy elátkozott, hőfokszabályozós, nem légkeverős gázsütőt használok.
A blog.hu megszüntette a regisztráció nélküli kommentelést. Szívesen várok visszajelzést e-mailben a lorien.hu kukac gmail.com címre azoktól, akik megosztanák velem véleményük, de ehhez nem szeretnének itt regisztrálni.
nagypapi:
Van csipeszem, de akkor sem rózsás körmenet kitokolni - nem is a hús, hanem a hízott máj
miatt ér... (2025.02.09. 09:08)Az "idei" liba és uborkasaláta
lorien:
@nagypapi:
pedig a Márton napi liba hibás termék, olyankor vedlik, és tokos a bőre. Akkor már job... (2025.02.03. 15:14)Az "idei" liba és uborkasaláta
nagypapi:
Hibátlan, kár hogy idejében nem kapni 'idei' libát, minden tenyésztő ill. húsbolt Márton napra tar... (2025.02.02. 12:00)Az "idei" liba és uborkasaláta
Tangó Suszter:
@gabojsza: Nagyanyám (1963ban halt meg) amig cocát nevelt a kolbaszba nem került fokhagyma. A zúzo... (2023.10.14. 13:49)Toulouse-i kolbász
A blogban található tartalom tartalom a szerző szellemi tulajdona.
A szerző előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a blog egészének vagy részeinek feldolgozása, újraközlése, értékesítése, továbbadása, kereskedelmi célra történő hasznosítása.
Kivételt képeznek azon gyűjtőportálok, ahol nem közlik a teljes írást, csak annak címét, első néhány sorát, a folytatásért a blogra kattint a felhasználó.
Mamma Vigyázz, Kész, Főzz! virtuális gasztrojáték IV. fordulójára reggeli készítésére hívta fel a bloggereket. Nos, hát minálunk a reggeli, mint étkezés, csak a legritkább esetekben fordul elő. Én általában délig nem is vagyok képes enni, maximum…
Érdekes dolgok vannak a Príma Konyha májusi számában. A Kedvenceim rovatban szereplő receptek Kicsi Vú és Marmalade receptjeit tartalmazzák, szinte szóról-szóra megegyezően. Forrásmegjelölés természetesen sehol. A pofátlanságnak is van határa! Azért, mert a bloggerek nem…
Elérkezett a nagy pillanat, megkezdtem "cukrász pályafutásom". Elég soká halogattam a dolgot, a süteményeskedés nálunk (a bővebben vett családi körben) hagyományosan a női foglalatosságok körébe tartozik. Azaz tartozott eddig. de nem mehet már sokáig, és…
Eljött az igazság pillanata, a konyha kudarcról is illik beszámolni. Most egy ilyen következik. Itt a spárgaszezon, és ez idáig hadilábon álltam a spárgával, de tavaly egyszer egészen jól sikerült készítenem, ezért elhatároztam, hogy most már ideje egy jófajta rakott…
Baraka (Duende) -azóta a kibertérben enyészetté lett- sárkánylevese adta az ötletet az alábbi leves készítéséhez. A jó csípős forró leves pedig jól is jött, mert valami megfázás-féle bujkál bennem.Nem túlságosan nagy az alapanyag-igény 5 liter leveshez: 5 közepes…
Teljes mértékben itt a tavasz, gasztronómia tekintetben is. A hétvégén tobzódtam a zöldfűszerekben: most már mindennek olyan íze van, ami elvárható, így az utóbbi idők egyik legjobb tésztáját sikerült összehozni.Mivel mostanában kissé túlköltekeztem, megszorító…
Utolsó kommentek