Teljes mértékben itt a tavasz, gasztronómia tekintetben is. A hétvégén tobzódtam a zöldfűszerekben: most már mindennek olyan íze van, ami elvárható, így az utóbbi idők egyik legjobb tésztáját sikerült összehozni.
Mivel mostanában kissé túlköltekeztem, megszorító intézkedéseket voltam kénytelen bevezetni, és elkezdtem felélni a készleteket a fagyasztóból. Így a szombati halnap kissé átalakult tengeri herkentyűs nappá, amit különösebben nem is bántam, mivel volt egy csomag (400g) garnélarák az M-készletben. A spájzban pedig ott lapult egy csomag igen kiváló minőségű tricolore fusilli (paradicsomos-oregánós), így minden szinte minden adott volt.
Amíg kiolvadt a fagyasztott áru, feltettem a főzővizet, megtisztítottam egy katonai antenna méretű póréhagymát, és egy szép cukkínit. Kevés olívaolajon megpirítottam egy fej apróra vágott fokhagymát és egy kisebb fej, szintén jól felaprított vöröshagymát. Hozzáadtam a felkarikázott póráhagymát, a negyed cukkíni-szeleteket és a garnélát. Pár percig pirítottam, majd felötöttem két deci paradicsompürével, majd nemsokára hozzáadtam egy doboz darabolt paradicsomkonzervet, valamint a zöldfűszereket: alaposan felaprítottam egy-egy szép csokor kaprot, petrezselyemzöldet, apró levelű bazsalikomot, és egy kisebb adag oregánót. Hozzákevertem az al dente állagúra főzőtt tésztát, és összeforraltam. Bár tengeri herkentyűhöz nem ajánlatos, a zöldek és ki tudja milyen belső késztetés végett kétféle reszelt sajttal (parmezán, ementáli) tálaltam, 3 bőséges adag lett.
Utolsó kommentek