Az idő rettenetesen gyorsan telik, az idén már ötödik alkalommal jön el az ideje az év végén immár hagyományos, Sok kicsi karácsonyi jótékonysági akciónak. Ahogy ezt már sokán tudják, ilyenkor 15 gasztroblogger és 15 szervezet tesz különböző gasztronómiai ajándékcsomag vagy programjellegű felajánlásokat. A nyereményjáték során a SoSe Közhasznú Alapítvány számára támogatást nyújtók minden 1000 Ft-nyi támogatás után 1 db virtuális sorsjegyet kérhetnek a 30 izgalmas lehetőség közül az általuk választott(ak)ra, amelyeket az akció végén kisorsolunk. Aki többször 1000 Ft támogatást ajánl fel, annak két választási lehetősége van: a megfelelő számú sorsjegyét vagy egy programra is kérheti (ezzel megnövelve nyerési esélyeit arra a felajánlásra) vagy tetszés szerint több programra is eloszthatja ezeket (ezzel megnövelve azt az esélyét, hogy valahol nyertes lehessen).
![]() |
Az idei támogatottunk az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány lesz, részletesebben itt lehet róluk és a támogatások tervezett felhasználásáról olvasni. A támogatásokról az oldalon közzétesszük a számlákat, elszámolunk az adományok teljes összegével. A további részletekről a Sok Kicsi jótékonységi akció honlapján lehet olvasni.
A sok szöveg után lássuk a medvét! Az idén is megpróbáltam néhány, általam kedvelt, különleges minőségű alapanyagot, terméket összegyűjteni:
A magyar konyha rengeteg pirospaprikát használ, azonban a minőségére ehhez képest igen kevés figyelmet áldozunk. Jómagam egy időben már szinte le is szoktam róla, alig használtam évi negyedkilónyi mennyiséget. Meglepő módon egyik szekszárdi utam során találtam meg az igazit, amikor megkóstoltam, nem akartam hinni az érzékeimnek, ennek olyan illata és komplex íze van, amelyet eddig még nemigen tapasztaltam. Mint kiderült, a paprikát Szabó Péter termeli családi birtokán, akivel azóta virtuális barátságot kötöttem, hiszen még személyesen nem sikerült találkoznunk, de akármikor felhívom, órákat tudunk beszélgetni telefonon. Az ajándékcsomag első tétele a SzaBio 500 grammos kiszerelésű pirospaprika őrleménye. |
![]() |
Maradjunk továbbra is Szekszárd környékén. A minőségi kávézás híveinek bizonyára nem ismeretlen Tóth Sándor neve, aki számos szakmai címe mellett magyar barista bajnok, illetve az általa vezetett Kávé Háza 1927 több alkalommal is méltán nyerte el az év kávézója címet. Egy ideje már nem csak forgalmazzák a kávét, hanem saját maguk pörkölnek Lucky Cap néven. A felajánlás második részeként 2x250 g frissen pörkölt Lucky Cap kávé "üti a nyertes markát". Decemberben várhatóan Malawi Geisha AAA, Etiop Yirgacheffe Washed Top, illetve El Salvador El Rosario Pacamara single origin kávék érkeznek, ezekből lehet majd választani. |
![]() |
A jó minőségű olívaolaj továbbra is kedvenc alapanyagaim közé tartozik. Mindig várom a késő őszt, hiszen rendszerint októberben vége felé szüretelnek, és már november elején megjelenik az eredménye: a felajánlás harmadik tétele egy palacknyi az Olivaliget által forgalmazott - prémium minőségű, szűretelen, abruzzói Novus olívaolajból. |
![]() |
Végül, de nem utolsó sorban egy palack szép bort is szeretnék felajánlani: Szepsy István neve garancia a minőségre, azt hiszem ezt nem kell tovább ragozni. A csomag alkolholtartalmát egy palack 2008-as Szepsy Szamorodni fogja biztosítani. |
![]() |
A csomag belföldön bárhová postázható vagy személyesen átvehető Kecskeméten: természetesen most sem maradhat el a felajánlás második, immár szokásos része, amelyet nem lehet csomagolni. Remélem, hogy a szerencsés nyertes vállalja a kecskeméti utat, így januárban párjával együtt vendégül láthatom egy közös főzésre és ebédre (vagy vacsorára).
További részletek, illetve a többi nyeremény a Sok Kicsi oldalán, illetve van Facebook oldalunk is. Azzal is lehet segíteni, ha minél többen megosztjátok az akciót: minél több pénz folyik be, annál több rászoruló kaphat segítséget. Adakozásra fel!
Utolsó kommentek