Következzék egy könnyű tavaszi ebéd. Viszonylag gyorsan elkészíthető, a köret alapját az újkrumpli és a spárga klasszikusnak mondható kombinációja adja, egy kis gyöngyhagymával, újfokhagymával és paradicsommal, zöldfűszerekkel megbolondítva.
![]() |
Hozzávalók (8 adag)
- 8 csirkemell filé
- 1/2 tk koriander, 1/2 tk fehérbors, 1/2 tk szecsuáni bors, 1 kk cayenne-i bors, 1 ek dijoni mustár, 2 ek olívaolaj
- só
- olívaolaj
- 800 g galambtojás vagy kisebb méretű újkrumpli
- 350 g zöldspárga
- 350 g fehér spárga
- 3 paradicsom
- 2 cs zsenge gyöngyhagyma
- 1 fej újfokhagyma
- 1 cs petrezselyemzöld, 1/2 cs. kapor
- olívaolaj
A szemes fűszereket mozsárban összetöröm, majd összedolgozom a caneyenne-i borssal, olívaolajjal és a mustárral. A csirkemellet már előző este bepácolom vele, amit sütés előtt másfél órával kiveszek a hűtőből. Serpenyőben olívaolajat hevítek, nagy lángon körbepirítom, olívaolajjal kikent tepsibe teszem. Megszórom nagy szemű sóval, 25 percre 180 fokos sütőbe teszem, majd 15 percet pihentetem.
Az újkrumplit kézzel alaposan megmosom (a héja maradjon rajta). Párolóbetéten kb. 15 perc alatt puhéra gőzölöm, majd olívaolajon megpirítom. Amikor szép aranybarna, félreteszem, és a megmaradó olajra rádobom az 5 cm-esre vágott spárgát, a félbe vágott gyöngyhagymát és a félcentis hasábokra vágott újfokhagymát. Amikor kezd puhulni, színe lenni, hozzáadom a felkockácott paradicsomot. Kb. 2 per elteltvel visszateszem az újkrumplit. Ekkor sózom, egy perc alatt összepirítom. Tálaláskor gazdagon megszórom aprított petrezselyemzöld és kapor keverékével.
Utolsó kommentek