A tavaly szeptemberi blogkóstoló sikere után a gasztrobloggerek ismét összeállnak, hogy néhány hét múlva közösen főznek. Az eseményre 2011. június 4-én a Budai Gourmet fesztivállal egy helyen és egy időben megrendezett Dining Guide Food Show keretén belül kerül sor.
Míg tavaly szinte elsőre tudtam, hogy milyen étellel készüljek, a döntést tekintve az idén nehezebb helyzetben voltam, hiszen a helyszínen tilos nyílt láng használata: ez bármilyen bográcsban készülő ételt eleve kizár, de a wokozást is erősen nehezíti. Persze nem is feltétlenül szerettem volna ilyet, sőt végül úgy döntöttem, hogy húsmentes ételt fogok készíteni, zöldséges lasagnét. Nem kell teljesen authentikus dologra gondolni, bár akár éppen lehetne is, de nem ez volt a szándékom. A lényeg, frissen fog készülni, és próbálom úgy időzíteni a sütést, ahogy a vendégek érkezése várható. Remélem, sikerül, a többit meglátjuk :)
Az idén a részt vevő bloggerek száma is emelkedett. A 2011-es Tefal Dining Guide Blogkóstolón első alkalommal vesz részt Dolce Vita, Csak a Puffin, Gabojsza és Piszke, illetve már korábbi tapasztalataikat felhasználva érkezik Chili&Vanília, Fűszer és Lélek, Horasz, Lila Füge, Limara, valamint jómagam. A bloggerek lelkesen készülnek a megmérettetésre, már a tervezett menüt is összeállították, amely az alábbi:
- Chili&Vanília: Ázsiai saláta
- Csak a Puffin: Málnás cheesecake brownie
- Dolce Vita: Vadragus és pesto-s tészta
- Fűszer és Lélek: Észt sólet tormalevélbe töltött puliszkával
- Gabojsza: Erdélyi töltött szőlőlapi (töltike)
- Horasz: Ecetes tűztál – különleges vietnámi tekercs
- Lila Füge: Pavlova variációk
- Limara: Buci medvehagymás krémmel és paradicsommal
- Lorien: Zöldséges lasagne
- Piszke: Csirke tikka masala naan kenyérrel
Találkozzunk június 4-én!
Utolsó kommentek