Ezt a receptet tavaly olvastam Mammánál. Azonnal beleszerettem, de úgy alakult, hogy tavaly már nem volt lehetőségem elkészíteni. Sajnáltam nagyon, de csak annyit tudtam tenni, hogy jól elraktároztam magamban, hogy majd az idei szezonban elkészüljön. Túl sokat nem variáltam rajta, nem is kell, így tökéletes.
Hozzávalók (4-5 nagy adag)
- 8 majdnem kemény, de érett és édes kopaszbarack
- 100 g cantuccini (vagy amaretti)
- 100 g őrölt mandula
- 4 tojássárgája
- 3-4 ek. kajszibarack pálinka
- 60 g szobahőmérsékletú vaj
- 5 ek porcukor
- 2 csipet só
- 100 ml édes fehérbor
Az étel elkészítésekor egyedüli lehetséges nehézség a cantuccini vagy az amaretti beszerzése. Amaretti kapható a Lidiben, de nem szeretek oda járni, ezért a piacon az olasz boltban próbálkoztam. Amaretti nem volt, de B-tervként volt cantuccini, amelyet Mamma is ajánlott hozzá. Ha ez megvan, már minden pofonegyszerű. A cantuccinit lereszeltem, összedolgoztam a többi hozzávalóval. A barackokat megmostam, félbevágva kimagoztam. A mag körüli húsból késsel kivágtam egy keveset, a helyére betöltöttem az elkészített masszát, és egymás mellé állítva tepsibe raktam. Aláöntöttem egy kevés édes fehérbort, közepesen forró sütőben kicsit megpirítottam (azaz Piros tette, mert neki jobb a sütője). Ennek a mennyiségnek kb. bő fél óra kell. Hidegen és melegen egyaránt kiváló.
Utolsó kommentek