Ez az étel úgy indult, hogy hagymás-sárgarépás rétes lesz belőle. A sütőt felfűtöttem, a zöldségeket már összevágtam, és éppen a serpenyőben pirítottam, mikor hazaért életem párja, akinek éppen nem volt kedve rétest enni. Éppen az utolsó pillanatban voltunk, így gondoltam egy merészet, felbontottam egy doboz kókusztejet, és egy csomag kuszkuszt, 5 perc alatt elkészült a módosított vacsora.
Hozzávalók /3-4 adag/
- 3-4 fej lilahagyma
- 4 szál vékonyabb sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 deka kolozsvári szalonna
- olívaolaj
- 50g aszalt paradicsom
- 1/2 dl száraz fehérbor
- 150 g kuszkusz
- 1 doboz kókusztej (víz vagy valamilyen alaplé is jó lehet)
- só, bors, szerecsnedió
A hagymát és a répát julienn-nél egy picit vastagabbra vágtam, a szalonnát szintén hasonlóra. A fokhagymát pedig apróra. Egy kevés olívaolajat hevítettem a serpenyőben, és megpirítottam rajta a szalonnát /a szalonna elhagyható, ekkor valamivel több olívaolajra vagy vajra van szükség/. Amikor kezdett kiolvadni, illetve színt kapni, hozzáadtam az apróra vágott fokhagymát, majd jött a többi zöldség, és a felaprított aszalt paradicsom. Egy fél deci száraz fehérbort is adtam hozzá. Közepes lángon pirítottam. Amikor már kezdett puhulni, megérkezett az asszony, ezen a ponton következett be a változás, beledöntöttem a kókusztejet, sóztam, borsoztam, belereszeltem egy fél szerecsendiót, hozzáadtam a kuszkuszt. Elzártam a gázt, 2-3 alkalommal óvatosan átforgattam. Frissen vágott petrezselyemzölddel tálaltam. Mindennel együtt 15 perc.
Utolsó kommentek