Nem vagyok nagy lecsó-rajongó, évente néhány alkalommal készítem csupán. Akkor jól esik, de annyi sok más jó étel is létezik még, hogy nem érzem szükségét sűrűn ismételgetni. A poszt tárgya sem így indult, ám ha a végeredményt tekintjük, akkor egyértelműen a lecsók családjába tartozik. Ráadásul csupán azzal kezdődött, hogy cukkinit kéne enni, majd a készletgazdálkozás és a hűtő tartalma ezt eredményezte. :)
Hozzávalók /2 adag/
- 4 kis cukkini
- 1 fej lilahagyma
- 6 koktélparadicsom a kisebb fajtából
- 1 húsos, piros, enyhén csípős paprika /a szín- és ízegyensúly végett nem helyettesíthető/
- 2-3 ek olívaolaj
- 6 tojás
- sok friss bazsalikom, petrezselyemzöld
- frissen rezelt parmezán vagy grana padano
A zöldségeket felkarikáztam. Azaz fél karikák készültek, mert előbb hosszában mindent félbe vágtam, a paprikából pedig a csumát is ki kell szedni. A koktélparadicsomok pedig negyedelve lettek. Serpenyőben olívaolajat hevítettem, ezen megpirítottam a cukkinit, legjobb csak átforgatva rázogatni. Célszerű nagy lángon végezni, hogy piruljon és ne főjön. Közben hozzáadtam a hagymát és a paprikát is, majd nem sokkal később a koktélparadicsomot. Minden maradjon roppanós, akkor az igazi. Közben összevágtam a zöldfűszereket, 2 perc múlva hozzáadtam, és azonnal ráütöttem a tojásokat /felverni lehet, de nem szükséges/. Innen számolva folyamatosan kevergetve 2 perc alatt készen van. Az összes időigény mindennel együtt 15 perc :). Frissen reszelt parmezánnal tálaltam.
Utolsó kommentek