Újabban nem tudok de nem is nagyon akarok elszabadulni a karfioltól. Legjobban azt szeretem, amikor rózsáira szedem, és közben nyersen elropogtatom a torzsákat. Mekk. Remekelekk nekktek. Ja, az más :) Ez ismét egy gyors esti vacsora volt, elkészítési ideje maximum 20-25 perc. Nagyon tetszett, hogy miközben megpárolódott benne, szépen átvette a karfiol a paradicsom színét. Egyébként nem is értem, hogy birtam ki húsétel nélkül :)
Hozzávalók
- fél fej karfiol /vagy egy kisebb/ rózsáira szedve
- 2 ek olívaolaj
- 250 ml passzírozott paradicsom
- 6-7 koktélparadicsom
- 1 fej lilahagyma
- 6-7 gerezd fokhagyma
- bazsalikom, majoránna
- só
- 250 g mezze penne tricolore
- 100 g olasz hegyi érlelt keménysajt /a Montasiohoz hasonló ízű/
Kezdjük a kályhánál, azaz tegyük fel a tésztafőző vizet. A karfiolt rózsáira szedtem, a nagyobbakat megfeleztem, harmadoltam, szükség szerint. Egy lilahagymát finomra vágtam, az elnyomkodott fokhagymát szintén, majd kissé megpirítottam olívaolajon. Hozzáadtam a karfiolt, felöntöttem passzírozott paradicsommal, és kb. 15 percig lefedve pároltam. Ekkor hozzáadtam a négybe vágott koktélparadicsomokat, majd egy-két perc múlva jó sok finomra vágott bazsalikomot és egy kis majoránnát az éppen kifőtt tésztával együtt. Összeforgattam, és frissen reszelt érlelt olasz hegyi sajttal tálaltam. Desszertje egy nagy szelet görögdinnye volt :)
Utolsó kommentek