Tisztelt Bíróság!
Szerétném mentségemre felhozni, hogy közönséges izgatás áldozata vagyok. Tudniiliik nagy rajongója vagyok a mindenféle zöldségekkel egybesütött húsoknak, és amikor az egyik bloggerina előre megfontolt, aljas indokból a Btk. 268. § szerint nagy nyilvánosság előtt, a köznyugalom megzavarására alkalmas módon tett közzé képeket, elveszítettem józan ítélőképességem. Nem voltam cselekvőképességeben birtokában, ezért minden felelősséget kénytelen vagyok a kedves kolleginára hárítani. Kérem, szíveskedjenek az ítélet meghozatalakor ezt figyelembe venni, és a számomra kedvező felmentő ítéletet meghozni.
Hozzávalók
- 1.8 kg tarja csontokkal együtt
- 1 kg krumpli (ne legyenek túl nagyok)
- 4 vöröshagyma
- 1 lilahagyma
- 3 kisebb padlizsán
- 4 nagyobb paradicsom
- 2 fej fokhagyma
- 3-4 pritamin (vagy más piros húsú) paprika
- 4-5 szál sárgarépa
- só, bors, őrölt kömény, őrölt korieander
- 1 diónyi liba- vagy kacsazsír
A vádlott az alábbi őszinte, feltáró jellegű, töredelmes vallomást teszi, kérem az ítélet meghozatalakor ezt figyelembe venni.
A tarjaszeleteket 2007. november 23-án, pénteken G. hentes kecskeméti boltjában vásároltam. Már a hentes is ráutaló magatartást tanúsított, ezért kénytelen voltam megvenni egy egész, 1.8 kg-os tarjadarabot. Ezt estére hazaszállítottam, a csontok mentén felszeleteltem (a csontot rajta hagyva), egészen pontosan 7, azaz hét -mint a gonoszok- szelet jött ki a húsdarabból. Ezeket egyenként, mindkét oldalukon megfűszereztem őrölt köménnyel és körianderrel, valamint frissen tört borssal, és fedhető edényben a hűtő aljára helyeztem. Két nappal később, 2007. november 25-én, vasárnap délelőtt elővettem őket a hűtőszekrényből. Egy kis libazsírt hevítettem a serpenyőben, és ezen megpirítottam a tarjaszeleteket mindkét oldalukon. Sózni is csak ekkor sóztam. A zöldségeket megtisztítottam, a padlizsánokat felkarikáztam, a hagymákat, paradicsomokat 6-8 cikkre vágtam hosszában, a krumplit negyedeltem, a répákat hosszában négybe vágtam, majd harmadoltam. A fokhagymagerezdek közül a nagyobbakat hosszában megfeleztem. A paradicsomok kivételével (ezeket csak később a zöldségek közé dugdostam) az összes zöldséget egy tálba raktam, sóztam, borsoztam és a tepsi aljába szórtam, ráfektettem a tarjaszeleteket, (a maradék libazsírt is rálocsolva) és lefóliázva 90 percig 210 fokon sütöttem. Ekkor leszedtem a fóliát, és a levével időnként meglocsolva még 25 percig pirítottam. A végén a pecsenyelevet leszűrtem, és 15 perc pihentetés után a tepsiben tálaltam. Ecetes csemege uborka jól illik hozzá. Egyebet külön kérdés nélkül előadni nem tudok.
Utolsó kommentek