Szombat=hal, ez a tény már lassan közhellyé válik ezen a blogon. Ennek persze a kedvesem örül a legkevésbé, de sok választása nincs (azaz lehetne, de akkora ellenkezés nincs is benne). A halas standján ezalkalommal a három királyok képében három szép kis kecsege illette magát, darabja úgy átlagosan nettó 40 deka. Ennek igencsak megörültem, egyik legnagyobb kedvencem ugyanis a kecsege. Felszólítottam tehát őket, hogy kövessenek. Porszem került azonban a halas gépezetébe, mert csak kibelezték a halakat, viszont nem voltak megtisztítva, pedig fordított sorrend lenne indokolt, először megszabadítva a vértektől, majd utána a belsőségtől. Így, ha kissé nehezen is, és az kezemen pár apró sebbel gazdagodva, de elvégeztem magam a feladatot. Az idén már egyszer sütöttem kecsegét, ott sok más hasznos információ is található e fajról, illetve további részletek itt és itt.
A piacon tobzódva sikerült még egy nénikénél igazi zsenge újfokhagymát is kapni, ezért azt is szerephez kellett juttatni. Így tehát kb. 1.2 kg újkrumpliról levakargattam a héját, felkockáztam, egy fej főzőhagymát negyed-karikákra vágtam, három fej újfokhagymát durvára aprítottam, és az egészet félkészre pirítottam 2-3 evőkanálnyi kacsazsíron, kievés sóval meghintve. A kecsegéket besóztam, gerinchúrjuk helyére bedugtam 2-2 kis rozmaringágacskát (talán egy is elég lett volna), és 3-3 kakukkfű-ágat. Arányosan egymás mellé helyzetm a halakat, a hagymás krumplihoz hozzákevertem két csokor felaprított petrezselyemzöldet, és a halak közé öntöttem, majd rászórtam még 4 felkockázott paradicsomot.
220 fokos sütőben 40 perc alatt megsütöttem. Tálaláskor kiszedtem a halakból a zöldfűszer-ágakat, ez persze nem egyszerű feladat.
Utolsó kommentek