Amióta csak megkaptam a Szakácsok könyvét, szemeztem ezzel a fogással. Hétvégére pedig már ipari nagyságrendben megjelent a szabadföldi sárgarépa a piacon, így minden egytütt volt végre. Céljainknak kifejezetten a pár centi hosszú, bébisárgarépák kellenek. Vettem belőle 8 csomagot (4-5 szál/cs), és azt gondoltam, hogy ez bőven elég lesz. Hát nem, úgy párolgott, mint a szárazjég Demjén Rózsi koncertjein :)
Hozzávalók
- 8 csokor bébisárgarépa
- 6-7 deka vaj
- 1 púpos evőkanál cukor
- só
A répát alját elvágtam, ahol a cérnavékony rész lezdődött, a tetején pedig hagytam pár mm-nyit a szárából. Folyó víz alatt alaposan megcsutakoltam körömkefével, hámozni nem szabad, esetleg kissé megkapargatni késsel, ahol a csutakolás nem segít! Alaposan át kell nézni, nehogy a szárában maradjon homok.
A vajon csak megolvasztottam a cukrot, és rögtön rádobtam a répákat. Enyhén sóztam, és addig pirítottam, míg a cukor karamellizálódott, és a répák kicsit megpirultak, majd kiszedtem, és tálaltam. Nagyszerű vajas karamellbevonat keletkezik rajta! Fenséges köret, de magában is megállhatja a helyét.
Utolsó kommentek