Hóvégi "Bokroscsomag" lévén, így a húspultnál az alacsonyabb árfekvésben keresgéltem. Aki keres, az pedig talál is: a baromfisnal igen szép pulyka felsőcombok sorakoztak, rögtön velem is tartott egy pár.

A szerzeményt otthon gyorsan megszabadítottam a bőrétől, és kicsontoztam. A rozmaring az ablakban a legutóbbi aratás óta szépen terebélyesedett, már nem kellett tarvágást rendezni egy nagyobb adagért. Leszedtem a levelüket a száráról, szakácskéssel összeaprítottam, majd egy evőkanál olívaolajban elkevertem. A húsokat negyed fokhagymagerezdekkel megtűzdeltem, megborsoztam, kevés aprított csilivel és a rozmaringos páccal bedörzsöltem, majd légmentesen lezárva egy napra ment a hűtőbe.
Másnap előbányásztam, és ekkor sóztam. Egy akkora tepsibe, amelybe épp belefér, hagymakarika és fokhagymaágyat készítettem. Ezt enyhén megsóztam, ráfektettem a húsokat. A múltkori mangalicasonka mostanra már hattyúdalát énekelte, csak a szalonnás részekből maradt kb. 10 deka. Vékonyra csíkokra szeleteltem, és befedtem vele a combokat. A tepsibe 1 deci rozét öntöttem, légmentesen lefóliáztam, és 210 fokon másfél órát sütöttem. Levettem a fóliát, és a húslével szorgosan locsolgatva negyed órát pirítottam még. Leöntöttem róla a hagymás húslét, és negyed óra (amíg a levest ettük) múlva felszeleteltem és tálaltam. Köretnek vajon pirított bébisárgarépát adtam, illetve fagyasztó-ürítési célzattal kapros-tejfölös-fokhagymás, sűrű zöld(vaj)babfőzeléket készítettem.
Utolsó kommentek