A húsvéti dőzsölés, majd bécsi tartózkodásom okán mostanra elég sok elmaradásom gyülemlett fel, megpróbálok most egy kicsit hozni rajta. A nagyböjt idejére bőséges volt a spenótválaszték a piacon, szebbnél szebb alapanyagokból lehetett válogatni, így végre el lehet felejteni egy időre a mirelit árut. El is készítettem egyik kedvenc spenótos fogásom. A tésztát barátaink hozták itáliai utazásuk alkalmával, remélem megtartják ezt a jó szokásukat a későbbiekben is :) Orecchiette híján használhatunk más, "közepesen nedvszívó" típusú tésztát.
Mint általában a tésztafélék elkészítése esetében, most sincs bonyolult dolgunk. Alaposan megmostam a spenótot, lecsepegtettem, megszabadítottam a szárától, legalábbis a nagyjától. Fél kiló tésztára számítva nem árt fél kilónyi spenótot felhasználni. Amint ezzel megvoltam, feltettem a tésztafőző vizet, és al dente állagúra kifőztem az orecchiettét. Eközben viszonylag nagyobb darabokra aprítottam a spenótot. 2-3 deka vajon (az olaj és egyéb margarinok nem biztosítják a kívánt ízhatást!) megpirítottam egy fej alaposan felaprított fokhagymát és megfonnyasztottam a spenótot. Felöntöttem két deci tejszínnel, enyhén sóztam, 1-2 percig enyhén forraltam és beleforgattam a tésztát. Tálaláskor szórjuk meg frissen reszelt parmezánnal vagy római pecorinóval.
Utolsó kommentek