Hozzám is elérkezett kicsi Vú "Kördése". Íme, a válaszok.
1. Hány szakácskönyved van?
A polcon hirtelen 42 könyvet számoltam össze, ezen felül még lehet egy jó tucatnyi füzetecske, illetve 30-40 word doksim mindenféle receptekkel.
2. Melyik a 3 legkedvesebb?
Egyértelműen Magyar Elek Az ínyesmester szakácskönyve viszi a prímet. Ez nem csak a szakácsköny funkcióját tölti be, hanem olvasmányként sem utolsó. Fontosnak tartom a vendéglátó szakiskolai -igencsak vastag- tankönyvet is, ahol igen sok alapvető fontosságú művelet és étel le vagyon írva. Sajnos pontos címadatokkal most nem szolgálhatok, mert kölcsönben van. Harmadiknak több potenciális jelöltem van, de inkább -a fontosságát is jelezve- az interneten elérhető gasztro tartalmat jelölném meg, számomnra lassan ez már elsődleges információforrásá válik.
3. Melyikek várnak beszerzésre?
Most külön nem vadászom semmire. A Váncsa könyvet szívesen megvennem, de ez már jóideje elérhetetlen.
4. Milyen konyhai kütyük után vágyakozol?
Itt leszek nagy bajban. Mivel elég szűkös a konyhám, így egy nagy vidéki konyhára vágynék a leginkább és egy kemencére. Ez jelenleg irreális. Közeljövőben beszerrzésre vár viszont egy osztályon felüli fenőacél és egy botmixer. A levesek terén eddig is jelentős haladásokat értem el, és most a krémlevesek irányába tervezek nyitni.
5. Kedvenc fűszereid?
Húú, ebből rengeteg van, nem is tudom mind felsorolni. Azért megpróbálom: sáfrány, bazsalikom, oregáno, majoránna, kapor, fokhagyma, koriander, gyömbér, szerecsendió, bors, cayenne bors, édesnemes paprika, chili, fahéj és még sokan mások :)
6. Mit rendelsz leggyakrabban étteremben?
Itthon aránylag keveset járunk étterembe, így mindig esetleges a választásom, de lehetőleg olyasmit, amit otthon ritkán készítünk. Étterembe jellemzően leginkább akkor járunk, ha utazunk, ekkor mindenképpen a tájjellegű ételeket választjuk, amit a helyiek is szeretnek. Kifejezetten rá is szoktunk kérdezni a pincérnél.
Utolsó kommentek