Szombat - hal. Magyar Elek Az ínyesmester szakácskönyvéből vettem a receptet, nagyjából úgy is készítettem, ahogy leírta, ám ezt a fogást csak azoknak javaslom, akik bolondulnak a halért, szeretik a székelykáposztát, és a kettő kombinációjától sem rettenek meg. Én ugyan szeretem a halat, ám a székelykáposztát már egyáltalán nem, így végül ez sem lett a kedvencem, habár egyszer azért jót ettem belőle, de már másodjára nem kívántam.
Szóval, be kell szereznünk egy nagyobb harcsát, legyen legalább másfél kiló élősúlyban, ehhez mérten nagyjából 1-1.2 kg savanyú káposztát és egy doboz tejfölt (jó a diétás, 12%-os is, ha már fogyókúrázok). A harcsát megpuceváljuk, felszeleteljük, besózzuk. Megfontolandó a káposzta átmosása, de nem feltétlenül szükséges. Feltesszük egy fazékban nem túl bő lében főni a káposztát (ne is lepje el a víz), uszkve egy órára. Amikor ez lejár, vékony rántást készítünk hozzá, és megszórjuk édesnemes paprikával. A rántás helyett persze most 2 evőkanál liszttel behabartam. Ha megforrt, hozzáadjuk a harcsaszeleteket, és nagyon csendes lángon 30-35 percig főzzük (néha ellenőrizzük, nem akar-e odakapni), majd hozzáadjuk a tejfölt, és épp csak megforraljuk.
Nekem annyira nem jött be, ha osztályoznám: 5/10.
Utolsó kommentek