A szombat esti vendégeinknek eredetileg sokkal bonyolultabb előételt terveztünk. A rengeteg konyhai teendő azonban keresztülhúzta a számításaink, így rögtönözni kellett. Nagy baj persze nem volt, hiszen még javában tart a fügeszezon, és természetesen a piacon most sem tudtam ellenállni a kísértésnek, és jó egy tucat fügét vásároltam. Akkor még nem tudtam, mire lesz jó, de ez soha nem gátol meg ebbéli tevékenységemben. Aztán Horasz adta a megfejtést: adjunk hozzá gorgonzolát és balzsamecetet. És lőn.
![]() |
Hozzávalók (6 adag)
- 12 füge
- 60 g dolce gorgonzola
- 12 éves balzsamecet
A fügét megmosom, a csumáját levágom. Késsel hosszában négy felé vágom úgy, hogy alul fél centit kihagyok, majd határozott, de óvatos mozdulattal szétnyitom. Kevés gorgonzolát töltök bele, és tálaláskor pár csepp balzsamecettel nyakon öntöm.
Utolsó kommentek