Újabb lavina indult, ezúttal Ágitól, amelyet t3v és Cseresznyekert továbbított:) A következőkre fogok tehát megfelelni:
Ti mi alapján főztök? Hol keresitek az inspirációt? Betartjátok-e a receptekben leírtakat? Mi alapján választjátok ki a holnapi ebédet, vacsorát?
Lássuk a válaszokat:
1. Mi alapján főzök, hol találok inspirációt?
Rettentő sok forrásból táplalkozik az inspirációm. Szinte állandóan tudnék enni, de ha már nem, akkor legjobban azt szeretem, amikor miután mindent elpusztítottunk az asztalról, elkezdjük tervezni a közeli, s távolabbi jövőt, hogy mit kéne majd legközelebb vagy azután elkészíteni. Ilyenkor rendszerint ki is tűzzük a határnapot. Aztán persze a gasztronómiai irodalmat is szeretem böngészni (könyv, gasztroblogok, stb), és ha valami megtetszik, akkor az is hamar elkészül. És ne feledjük el, hogy a szezonális dolgokra is készülni kell. De sokszor csak a kedvencekeből készül valami, mondjuk amit már régen ettünk.
2. Betartom-e a recepben leírtakat?
Amennyiben nagyon ismeretlen vizekre evezek, akkor mindenképpen, vagy ha tésztafélék-kélszítéséről van szó (itt ugye alapdolgokat mindenképp be kell tartani), máskülönben azonban mindenhez hozzáteszem a magam elképzeléseit.
3. Mi alapján választom ki a holnapi ebédet, vacsorát?
Hét közben igen ritkán nyílik alkalom, hiszen egyikünk sem ér haza előbb 7-8 óránál, másrészt hétvégén próbálok annyit főzni, hpogy mondjuk keddig-szerdáig kitartson. Ezen túl tehát maximum egy tészta- vagy egy tojásétel jöhet szóba, az ebéd pedig megoldódik valamelyik vendéglátó-helyról, hiszen amúgy is el kell költenem a melegétel-utalványt. Szóval a hétközi főzés igen esetleges, de akkor mindenképpen tervezett (pl. pennét akarok enni). A hétvégékre, esetleg a péntek estére pedig már azelső pontban megálmodott ételeket sem győzöm elkészíteni.
Ezennel pedig átadnám a szót Hajnalnak, gasztronautának !
Utolsó kommentek