A Szatyorban vásárolt rukola nagyobbik része pesztóban végezte, feltétlenül érdemes kipróbálni, nagyon jól kijönnek az ízei. Macera nem sok van vele, amíg felforr a víz, kényelmesen elkészül a pesztó, még a mosogatás is megvan. Eredetileg spagettivel terveztem, de amint benéztem a spájzba, kiderült, hogy az oroszok elhasználták, viszont volt bavette, azzal is nagyon jól működik.
Hozzávalók (2-3 adag)
- fél marék mediterrán fenyőmag
- 120-150 ml lágy olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- csipet só
- 30-40 g parmezán vagy grana padano
- 2 marék rukola
- 300-350 g bavette
Felteszem a tésztafőző vizet. A fenyőmagot serpenyőben megpirítom, megvárom, kicsit hűljön. A rukolát megmosom, salátacentrifugában megszárítom. Turmixgépben olívaolajon darabosra turmixolom a fenyőmagot és a fokhagymát, majd jöhet hozzá a parmezán, legvégül a rukola, ha túl sűrű lenne, egy kevés olajjal lágyítom. Kifőzöm a tésztát, ráöntöm a pesztót, összeforgatom és tálalom. Egy kis reszelt parmezán nem rontja el :)
Utolsó kommentek