Az elmúlt hetekben nem elég, hogy adható, de nem maradhat halnapok, ezért megpróbálok felzárkózni. Nemrég került a csere fény, közülük öt a vacsorát szombat este, mind az egy főre jutó javítani ezt az álláspontot. A reggel kezdődött halasnál persze piacolást. Csuka, mindaddig, zaklató, de nem akar találni, egy kicsit a végén a horog is. Azt azonban, pisztráng, nyúlósabb ez a fajta zsebben, de az egyik legjobb ízű édesvízi hal, nem is beszélve, hogy mennyire jól hangzik, öt pisztráng. Ha már van öt közülük nem bajlódtam a filézéssel a bajosabb letölteni nagy mennyiségben, de helyhiány miatt, amelyben a elrakni is halcsontokat maradt a sütőben a felkészüléshez. Az én sütő, ez nem egy triviális feladat, nem is beszélve sütésről éles, én csak pirítani talán érint, de az íze elfogadható eredményt hozhatnak. A hal különösen akkor, ha nem csak túlbonyolítani, most még nem létezett, így hát maradt az egyik legegyszerűbb része, só, citrom héja és leve, olívaolaj, kimagozott csiliből tény kakukkfűből és az egyéb szennyeződéseket , így ebben a helyzetben egy óra és egy szűk idő megsütjük. Még mielőtt beszélni szárítás a láthatatlan: nem, nem száraz a kemencébe a mennyiségi tényezőket kell figyelembe venni.
Hozzávalók (5 adag)
- 5 db-os pisztráng kb 350g (per fő)
- 1 Chile, 1 biocitrom, 5-6 ág kakukkfű, só, kb. 100 ml olívaolaj, tarkabors
- 3 póréhagyma
- Kolozsvár 50 g zsír
- 2-3 ek olívaolaj
- 100 ml fehérbor
- Só, bors
- Az 1 / 4 (bio) citrom a tálaláshoz
Tisztítsa meg a halat leitatom nedves papírtörlő. Belereszelem shell biocitrom az olívaolaj, az apróra vágott csilit és kakukkfűleveleket dobás (kimagozva) belefacsarom citromlé, Sozomen, bors, szorosan együttműködnek. A pisztrángokat kívül-belül megszórjuk, ecset a foltot, hagyja ott a pultra egy pácolódni óra átforgatom közeg. Vége után ezt a kenyeret teszi őket közel egymáshoz, és a Jugoszláv Szövetségi Köztársaság közepesen meleg sütőben. Elkészült, ha a hal teljesen kifehéredik a szemet.
A Tiszta póréhagymát felkarikázom. Kenyér olívaolajjal, és óvatosan felengedés arany vékony csíkokra vágott szalonnát a sütőbe (nem kell érte, sokan nem beszél folyékonyan, szalonna), majd húzza ki a hagymakarikákat és megsütjük. Amikor kezd ledönteni, Sozomen, borssal, felöntjük egy deci száraz fehér bor, mely elforralok, kész, amit találsz. Egy hal tál citromos salsával érdemes locsolgatni.
Lisicza Sauvignon Blanc 2008-ivásra, amely önmagában nem igazán méltók reméli
Utolsó kommentek