A spenót igen hasznos alapanyag, rengeteg ásványi anyag, vitamin található benne. Jól beilleszthető a diétába is. Télvíz idején nincs belőle friss, ilyenkor a fagyasztott is megteszi. A Bonduelle-féle fél kilós kiszerelést próbáltam ki, igen kiváló tésztás eledel lett belőle két személy részére (ez a spenótmennyiség háromnak is elég lehet).
Kiengedjük a fagyasztott spenótot. Felrakjuk a tésztefőző vizet, majd 5-6 gerezd fokhagymát apróra feldarabolunk, és 2 gerezdet taktikai okokból még félreteszünk. A kiolvad spenótot amennyire lehet, felaprítjuk. Nagyjából ekkora forr a víz, amiben 20-25 deka nagyobb formájú olasz tészát kifőzünk (penne, pipette, fusilli, farfalle stb). Fél evőkanál olivaolajat hevítünk (ha nem diétázunk, akkor 3-4 deka vajat :D ), megfuttatjuk a fokhagymát, és már rá is dobjuk a spenótot. Mielőtt kész a tészta, a tésztefőző vízből egy keveset adjunk a spenóthoz, törjük rá a fokhagymát, majd kisvártatva keverjünk hozzá egy doboz jófajta joghurtot. Leszűrjük a tészát, hozzákeverjük a spenóthoz, és tálaljuk. Egy kis reszelt parmezán jól illik hozzá, aki nem diétázik, ezenfelül is megszórhatja reszelt sajttal bőségesen.
Utolsó kommentek