Vészesen közelegnek az ünnepek, ezért egy rövid ajánló keretében szeretnék tippeket adni, hogy mi kerüljön az asztalra. Nálam egy dolog már biztos, az idén nem fogok töltött káposztát készíteni, hanem szőlőlevél lesz helyette. Amint elkészült (még karácsony előtt), felrakom a blogra, tehát tartalékban akár ez is lehet a titkos befutó.
Hal:
- Barramundi filé zellerpürével, rózsaborsos birsmártással
- Gyömbéres halleves
- Halászlé
- Harcsapörkölt és sztrapacska
- Kecsege citrommártásban
- Lazac és brokkoli
- Rombuszhal citrusosan
- Zöldborsos vadlazac kardamomos körtével
Levesek
- Édesköményleves gyöngybabbal, kiflikrumplival
- Erdei gombás marharaguleves
- Kacsagombóc leves
- Libaleves kelkáposztával
- Ököruszály leves
- Sütőtök krémleves
- Tyúkhúsleves pisztáciás tésztabatyuval
- Zeller krémleves
Egytálételek
Húsételek
- Aszalt paradicsommal rakott rántott csirke
- Borjúkaraj medvehagymás krumplival, zöldsalátával
- Disznótoros
- Egyben sült rostélyos édesköménnyel, céklával
- Egészben sült liba saját belsőségeivel töltve, birsalmával, egyebekkel
- Gyöngytyúk barnarizzsel
- Kacsamell salátával, krumplival, barnított vajjal, citrusokkal, stb
- Kacsa narancsmártással
- Konfitalt császárhús
- Ossobuco
- Őzsült rókagomba-mártással
- Puy-i lencse kacsával
- Kacsacomb rózsavizes sült céklával
Húsmentes
Desszert
- Birsalmás-mákos rétes
- Darázsfészek körtés kardamomos öntettel
- Gesztenyepüré
- Karamellkrém és gyümölcskenyér
- Mákos guba újraértelmezve
- Rote Grütze
- Rizspuding vérnarancssziruppal
- Szufflé
- Tarte Tatin - karamellizált almatorta
Utolsó kommentek