Újabb hagyományos, sőt mi több, pórias étel, ezúttal a fogyókúra oldaláról bemutatva és elkészítve. Nem nagy tudomány, és csak a rend kedvéért :)
Szükségünk van két fej lilahagymára, 40 deka gombára, 6 tojásra és egy csokor petrezselyemzöldre. Aki úgy szereti a fokhagymát, mint én, a hagymával együtt csempésszen bele pár gerezdet felaprítva:) Szóval egy fél evőkanálnyi olajat hevítsünk a serpenyő alján mutatóban, majd adjuk hozzá a felkarikázott hagymát. Kisvártatva a felaprított gomba is jöhet. Amikor úgy itéljük meg, hogy kellően puha, adjunk neki egy kis sót, frissen törjünk rá tarkaborsot, dobjuk rá a felaprított petrezselyemzöldet, és keverjük el. Szinte azonnal jöhet hozzá a felvert tojás. Egy kis kevergetés, hogy ne kapjon oda. Ízlés szerinti keménységű állapotnál abbahagyjuk a sütést, és már lehet is tálalni. Egy kis karikára szelt erőspaprika jól illik mellé (vagy télvíz idején a savanyított extrabrutál zöld macskapöcse és/vagy pepperoni). Ezután alaposan bezabálunk, és élvezzük, hogy még fogyókúrázunk is :DDDDDD
Utolsó kommentek